Culinair

Braam, de zwarte nazomerkoning

De braam is een eigenwijze struik, vol stekelige doorns, maar z’n oogst is zó ontzettend lekker.

3x Zomers bessenfeestje op je bord

Noorderland serveert drie recepten met bessen in de hoofdrol.

Recept voor advocaatbroodjes

Niets is zo verleidelijker dan de geur van versgebakken brood.

Red velvet cake van bakker Haafs uit Haren

Meester Boulanger Wilfred Haafs uit Haren gaf ons het recept van zijn Red Velvet.

De lekkerste oliebollen

Of je daarnaast nog druk spekdikken staat te bakken of juist Drentse knieperties, oliebollen mogen echt niet ontbreken op een oud en nieuw-feest.

Champagne van Drentse bodem

Bij de nuchtere oerprovincie Drenthe denk je niet onmiddellijk aan glitter en glamour, aan uitbundige bubbels in kokette fluitjes. Maar misschien wél aan Havelter Bruut, de eerste, échte Drentse champagne.

Smullen van Noorderland-kerstbrood

Als cadeau voor de feestdagen verklapt bakker Schepers in Sleen het traditionele familierecept van hun befaamde kerststol, die is omgedoopt tot Noorderland-kerstbrood.

3x recepten met droge worst

In deze drie heerlijke recepten stelen Drentse, Groningse en Friese droge worst de show.

4x herfstrecepten van Friese foodblogger Tessa Couperus

Noorderland dook met Friese foodblogger Tessa Couperus van paTESSerie.com de keuken in.

Zie ook