Culinair

4x herfstrecepten van Friese foodblogger Tessa Couperus

Noorderland dook met Friese foodblogger Tessa Couperus van paTESSerie.com de keuken in.

Droog, droger, droogst: droge worst

Wie in Noorderland woont of vaak vertoeft weet wat droge worst is. En ook dat de ene worst de andere niet is.

6x thuis uit eten

Heb je wat te vieren, of ben je gewoonweg dol op lekker eten? Deze 6 toprestaurants bieden ook tijdens de lockdown uitstekende menu's aan om thuis "uit eten" te gaan.


Bier met een lokaal smaakje


Oprichters Jacob en Gea van der Werk van bierbrouwerij Vrolijcke Joncker stoomden in korte tijd op met een breed assortiment met regionale historie op het etiket.

Fietstassen vullen!

Snoepen & shoppen van nazomerfruit op de leukste adresjes in Zuidwest-Drenthe.

Wildplukken… in eigen tuin

Wildplukken in de vrije natuur is de trend. Maar, waarom niet in eigen tuin?

IJskoud genieten: 4x recepten voor ijsjes

Noorderland heeft vier smakelijke (en verkoelende!) ijsrecepten voor je.

De zee geeft: voedsel van de toekomst

Het bedrijf van Marc van Rijsselberghe ligt vlak achter de dijk bij Den Hoorn, op Texel. Dat betekent leven en werken met de altijd aanwezige invloed van de zee.

Recept: ouderwetse spekdikken

Sommige oude ambachten heb je zó onder de knie. Spekdikken bakken bijvoorbeeld.

Recept: Groningse poffert

Is het nu een cake of is het brood? In ieder geval is het een vleugje nostalgie voor de Groninger fijnproever: de poffert.

Zie ook