Vissticks worden vaak door kinderen gegeten, maar stiekem vinden we ze zelf ook heel lekker. Vooral het knapperige korstje is om van te smullen. Met dit eenvoudige recept combineer je vissticks met brood, augurken, sla en een zelfgemaakte tartaarsaus. Zo heb je in een handomdraai een lekkere lunch op tafel staan.
Ingrediënten:
Voor twee sandwiches
- 6 vissticks
- 2 broodjes (bijvoorbeeld pistolets of bolletjes)
- handjevol ijsbergsla
- 1 augurk
Voor de tartaarsaus
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels kappertjes
- 2-3 theelepels augurk
- 2 theelepels peterselie
- rasp en sap van 1/4 citroen
Zo maak je sandwiches met vissticks:
- Bereid de vissticks volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd ondertussen de augurk in plakjes.
- Neem twee plakjes augurk apart voor de tartaarsaus, en snijd deze fijn. Versnipper ook de peterselie.
- Doe de mayonaise in een kom, en voeg de fijngesneden augurk, peterselie, citroenrasp en het citroensap hieraan toe. Roer door elkaar.
- Snijd de broodjes open en besmeer ze met de tartaarsaus. Beleg vervolgens met de vissticks, ijsbergsla en overgebleven plakjes augurk.
Culinair
- Romy van der Lingen, Kookfans
- Adobe Stock