Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker fris: zo maak je een alcoholvrije bramencocktail

Een heerlijk drankje met seizoensfruit!

Bramencocktail

Bramen zijn nu vólop in het seizoen. Misschien heb je ze wel in de tuin staan of zie je ze voorbijkomen tijdens je wandeling. Dit friszure fruit is een heerlijke basis voor een drankje, zo ook in deze alcoholvrije bramencocktail. Je maakt 'm met verse munt en limoen, plus nog wat suiker voor een zoet smaakje. Genieten maar!

Ingrediënten:

  • 15 gram verse muntblaadjes, plus wat ter garnering
  • 200 gram kristalsuiker voor de siroop
  • 1 theelepel kristalsuiker voor de cocktail
  • 250 milliliter water
  • 120 milliliter limoensap
  • 1 handvol bramen
  • ijsblokjes
  • bruiswater

Zo maak je de alcoholvrije bramencocktail:

  1. Plet de muntblaadjes in een kleine pan met een houten lepel of met een vijzel en stamper. Voeg het water en de suiker voor de siroop eraan toe en breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur. Roer dit goed zodat de suiker oplost.
  2. Laat het mengsel 3 minuten doorkoken. Zet daarna het vuur uit en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Druk het mengsel door een zeef om een egale siroop te krijgen.
  3. Doe de bramen en de theelepel suiker in een kleine kom en druk de bramen met een houten lepel fijn totdat ze kapot zijn.
  4. Verdeel de bramen over vier glazen en voeg aan elk glas 2 eetlepels van de zelfgemaakte siroop en 2 eetlepels limoensap toe. Vul de glazen met ijs en vul ze vervolgens aan met bruiswater. Garneer de cocktails met munt en eventueel nog wat bramen.
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock