Culinair
Culinair
|
Zo maak je zelf Friese pepernoten
Misschien heb je er weleens van gehoord: Friese pepernoten. Deze lekkernij lijkt qua vorm op kruidnoten, maar qua smaak zit het dichter bij traditionele pepernoten. Net als traditionele pepernoten worden Friese pepernoten namelijk gezoet met honing en hebben ze een subtiele anijssmaak. Hoe je deze lekkernij zelf maakt? Dat leggen we je uit!
Culinair
|
Hollands recept met een twist: stamppot met rode biet en geitenkaas
Heb je zin in stamppot, maar wil je het gerecht een beetje opleuken? Dan hebben we een heerlijk recept voor je: stamppot met rode biet en geitenkaas. Dit is een romige stamppot met de zoete smaak van rode bieten en gekaramelliseerde uitjes. Garneer 'm met walnoten en de geitenkaas en je geeft een lekkere twist aan een typisch Hollands gerecht.
Culinair
|
Hoe zit dat ook alweer: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten
Sinterklaas is in het land, en dat betekent dat er weer volop pepernoten en kruidnoten in de winkels liggen. Er is weleens wat verwarring over deze twee lekkernijen: zo worden kruidnoten vaak pepernoten genoemd. We leggen je het verschil tussen de twee uit en geven je daarna een recept voor échte pepernoten.
Culinair
|
Dit zijn de meest pittoreske plekken voor een high tea in Drenthe
Zin in een middag vol thee en lekkernijen op een sfeervolle locatie? Drenthe heeft een aantal unieke plekjes waar je kunt genieten van een heerlijke high tea in een pittoreske omgeving. Van een adellijke villa tot een alpaca-boerderij: we zetten vijf fijne plekken voor je op een rij die zeker een bezoek waard zijn.
Culinair
|
Heerlijk uitwaaien en uit eten: dit zijn de 5 beste restaurants op de Waddeneilanden
Bij de eilanden denk je al gauw aan strandtenten, bitterballen, een portie kibbeling en een lekker biertje in de hand. Maar wil je tijdens je eilandbezoek eens flink uitpakken? Restaurantgids Lekker500 stelt ieder jaar een lijst samen met de 500 beste restaurants van Nederland, en deze zaken op de Waddeneilanden hebben ook een eervolle vermelding gekregen. We zetten ze voor je op een rij.
Culinair
|
Verrukkelijk Sinterklaasrecept: mini cheesecakes met kruidnotenbodem
Wat is er nu gezelliger dan samen smullen van een Sinterklaaslekkernij? Deze mini cheesecakes zijn erg makkelijk om te maken en smaken heerlijk door de combinatie van een kruidnotenbodem, een zoete roomkaasvulling en een topping van witte chocolade.
Culinair
|
Lekker én makkelijk: zo maak je een boerenkooltosti in de airfryer
Bij boerenkool denk je misschien aan stamppot, maar de groente smaakt ook erg goed op een tosti. Met lekker veel kaas, een beetje mosterd, verse peterselie en plakjes rookworst maak je zo een heerlijke lunch. Je zet de tosti bovendien snel op tafel, want je bakt 'm af in de airfryer. Smullen maar!
Culinair
|
Sinterklaas is in het land: zo maak je zelf kruidnoten in de airfryer
Sinterklaas is weer in het land, wat betekent dat er in veel huishoudens kruidnoten op tafel staan. Hoewel kruidnoten volop in de winkels te vinden zijn, is het lekker én leuk om ze zelf te maken. We laten je zien hoe dat moet en maken het je extra gemakkelijk, want je bakt ze af in de airfryer.
Culinair
|
Wijnliefhebbers opgelet: dit zijn de beste wijnproeverijen in hartje Groningen
Of je nu een doorgewinterde wijnkenner bent of gewoon zin hebt in een gezellige avond met vrienden – in Groningen vind je wijnproeverijen voor elk niveau en elke smaak. Van Toscaanse delicatessen tot natuurwijnen en zelfs digitale proeverijen voor thuis; de stad biedt volop keuze voor een unieke wijnervaring. Proost!
Culinair
|
Noorderland zoekt uit: met deze tips maak je de beste stamppot
Stamppot, alweer? Jazeker! Hoe vaak je ook stamppot hebt gegeten, er zijn altijd manieren om klassieke recepten net wat lekkerder of spannender te maken. De redactie van Noorderland zet een aantal tips voor je op een rij, zodat je de beste stamppot op tafel zet.
Culinair
|
Lekker Hollands: zo maak je een ovenschotel van zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot is een typisch Nederlands gerecht, maar wist je dat het ook gezond is? Zuurkool zit namelijk vol vitamine C. In dit recept laten we je zien hoe je deze Hollandse specialiteit verwerkt in een heerlijke ovenschotel met gehakt en kaas. Zo zet je snel een lekkere maaltijd op tafel!