Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Culinair

Chili con carne
Culinair |
Lekker recept: chili con carne op z'n Fries
Een gerecht dat het altijd goed doet op koude dagen: chili. In dit recept geven we een Friese draai eraan: we voegen Friese droge worst toe en wat Friese kaas voor extra smaak. Het resulaat? Een heerlijk, goedvullend gerecht dat bovendien snel op tafel staat. Lekker ite!
Ovenschotel
Culinair |
5x de allerlekkerste recepten voor ovenschotel
Niets zo fijn als een warme, geurige ovenschotel op tafel. Of je nu zin hebt in een romige aardappelgratin, een verrassende stamppot uit de oven of een hartige pasta-ovenschote: deze vijf recepten bieden voor ieder wat wils. Tijd om de oven voor te verwarmen en aan de slag te gaan!
Appelcider
Culinair |
Zelf appelcider maken: zo doe je dat
Er gaat niets boven zelfgemaakte appelcider. Dit frisse, lichtzure drankje is perfect voor gasten of een gezellige avond op de bank. In dit recept vertellen we hoe je zelf een alcoholvrije variant maakt. En het leuke? Je hebt er maar één ingrediënt voor nodig: appels!
Apfelstrudel
Culinair |
Simpel en lekker: zo maak je een apfelstrudel in de aifryer
Zin in een warme lekkernij, maar geen zin in gedoe? Met dit gemakkelijke recept uit de airfryer tover je in no-time een heerlijke apfelstrudel op tafel. Met een knapperige korst en een vulling van appels, rozijnen en koekkruiden is deze strudel onweerstaanbaar! 
Advocaat
Culinair |
Té lekker: zo maak je zelf tompoucen met advocaat
Liefhebbers van tompoucen opgelet: deze feestelijke variant met advocaat is een echte traktatie. Knapperig bladerdeeg, Zwitserse room en een vleugje advocaat maken deze kleine gebakjes onweerstaanbaar. En het beste? Ze zijn niet moeilijk om te maken.
Broodtaart
Culinair |
Oma's recept voor broodtaart
Oud brood weggooien? Zonde, zou grootmoeder zeggen. Zij maakte er vroeger graag broodtaart – ook wel broodpudding of wentelteefjescake genoemd – van. Wat stukjes appel en rozijnen erbij en je hebt een heerlijke lekkernij die snel op tafel staat. 
Hete bliksem
Culinair |
Zo maak je hete bliksem uit de oven
Hete bliksem is een typisch Gronings stamppotgerecht van aardappel, appel en ui. Super simpel, maar hartstikke lekker! Met dit recept geven we een twist aan het klassieke gerecht: we maken er een ovenschotel van. Minstens net zo lekker, met gehakt en een krokant laagje kaas. 
Fryske dúmkes
Culinair |
Beppe's familierecept: zo maak je Fryske dúmkes
Wie kent ze niet: de "duimpjes" uit Friesland? Deze lekkere, compacte koekjes doen het altijd goed bij een kopje koffie of thee – en met dit familierecept van beppe maak je ze gemakkelijk zelf. Aan de slag! 
Bananenbrood
Culinair |
Bakken maar: lekker recept voor bananenbrood
Het is zoet, smeuïg en makkelijk te maken: bananenbrood. Dit baksel is perfect als ontbijt, tussendoortje of zelfs als gezonde traktatie. Met een paar eenvoudige ingrediënten en zonder ingewikkelde technieken zet je in no-time een lekker en voedzaam bananenbrood op tafel.
Aardappelgratin
Culinair |
Zo maak je een geslaagde aardappelgratin
Aardappelgratin valt altijd in de smaak. Het is romig, vol van smaak en past overal bij: of je het nou als bijgerecht bij je luxe diner serveert of het als hoofdgerecht op tafel zet. In dit recept laten we je zien hoe je een geslaagde aardappelgratin maakt, met lekker veel kaas. Eet smakelijk!
Noten roosteren
Culinair |
Zelf noten roosteren in de airfryer: zo doe je dat
Er gaat niets boven de heerlijke geur van vers geroosterde noten. Of je ze nu eet als snack, toevoegt aan een salade of gebruikt als topping op een gerecht: geroosterde noten geven overal net dat beetje extra smaak. En het goede nieuws? Je hoeft er niet voor naar de winkel, want met de airfryer maak je ze in een handomdraai zelf.
Andijviestamppot
Culinair |
Echte klassieker: andijviestamppot met mosterd en gehaktballetjes
Stamppot wordt meestal gegeten met spekjes of rookworst, maar je kunt het ook heerlijk kunt combineren met gehakt. In dit recept maken we een romige andijviestamppot met mosterd, klassieke spekjes én gehaktballetjes. Smullen maar!