Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Voor op de BBQ: gepofte aardappel met tonijn

Heerlijk op een warme zomeravond; zet de grill maar aan! 

gepofte aardappel tonijn

Zet de BBQ maar vast aan: deze zomer is het weer tijd om te grillen. Friezin Corien Stellingwerf van de foodblog Coriens Iten bedacht dit heerlijke recept voor een gepofte aardappel met tonijn. Deze is snel te bereiden én enorm lekker. Aan de slag!

Benodigdheden:

Voor één portie

  • 50 gram tonijn (in blik)
  • 1 gepofte aardappel
  • 1 voorgekookte maiskolf
  • 1 romatomaat
  • 1 kleine augurk
  • 1 eetlepel roomkaas of crème fraîche
  • 1 jalapeño peper
  • handje geraspte kaas
  • zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak
  • aluminiumfolie

Zo maak je de gepofte aardappel met tonijn:

  1. Optie 1: wikkel de aardappel in een stuk aluminiumfolie met een scheut olijfolie, peper en zout. Leg de aardappel met folie een uur op de BBQ of in de oven op 200 graden.
Optie 2: prik gaatjes in de schil en leg de aardappel in een afgedekte magnetronschaal in de magnetron voor 10 minuten op 900 watt. Daarna kun je de aardappel nog 10 minuten op de BBQ leggen zoals bij optie 1 in aluminiumfolie, peper en zout.
  2. Snijd de tomaat fijn en knijp uit, zodat er zo min mogelijk sap overblijft. Snijd de augurk in kleine stukjes. Laat de tonijn uitlekken en voeg de roomkaas, de helft van de tomaat en de helft van de augurk, peper en zout toe en meng dit samen tot een lekkere tonijnsalade.
  3. Smeer de maiskolf in met neutrale olie of boter en wat zout. Gril ‘m rondom goudbruin op de BBQ.
  4. Snijd ondertussen de peper in kleine ringetjes.
  5. Als de aardappel gaar is, kun je er gemakkelijk met een mesje doorheen snijden. Vul de aardappel met de tonijnsalade, top af met in ringen gesneden jalapeño peper, de overige tomaat, augurk en geraspte kaas. Eet ‘m samen met de maiskolf.

Meer inspiratie

Meer BBQ-recepten? Deze verschenen in de nieuwste zomereditie van Noorderland. Deze editie ligt tot 20 augustus in winkels in heel Nederland en is ook te bestellen via onze eigen webshop.

In deze zomereditie bezoeken we Elfstedenstad Hindeloopen, spreken we met de Groningse zanger Arnold Veeman, bekijken we de paardenreddingboot op Ameland en sommen we de leukste uittips in de vakantieperiode voor je op. Dit – en nog veel meer! – lees je nu in onze nieuwe zomereditie.

Culinair
  •  Corien Stellingwerf
  •  Corien Stellingwerf