Proef het Drentse platteland in deze heerlijke wafels. Ze zijn simpel om te maken, dus ideaal voor wanneer je snel wat lekkers op tafel wilt zetten. Voor de echte Drentse twist haal je de ingrediënten lokaal bij de boer: vers van de boerderij, net zoals vroeger.
Ingrediënten:
- 1 eetlepel boter om mee te bakken
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 2 scharreleieren
- 3 beschuiten
- 1 eetlepel suiker
Bekijk ook
Dit wil je proberen: Groninger wentelteefjes | Noorderland
Heerlijk als ontbijt of lunch.
Zo maak je deze wafels in een handomdraai:
- Klop de eieren los en voeg de melk hieraan toe.
- Week de beschuiten in het ei-melkmengsel.
- Smelt boter in een koekenpan.
- Bak de geweekte beschuiten in de koekenpan totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn.
- Serveer de wafels met suiker.
Culinair
- Romy van der Lingen, Jumbo
- Adobe Stock