Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Verrassend recept: pasta ovenschotel met droge worst

Proef deze pasta met een noordelijke twist.

Verrassend recept: pasta ovenschotel met droge worst

Probeer eens wat nieuws en combineer pasta met een typische specialiteit uit het noorden van Nederland. In deze ovenschotel zitten niet alleen pasta en groenten; je maakt ‘m helemaal af met je favoriete Friese, Drentse of Groninger droge worst.

Ingrediënten:

Voor twee personen

  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 200 gram wortel
  • 170 gram pasta naar keuze
  • 80 gram droge worst naar keuze
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • snufje zout en peper

Zo maak je de pasta ovenschotel met droge worst:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Voeg een snuf zout toe aan een pan met water en breng dit aan de kook. Kook hierin de pasta in ongeveer 8 minuten gaar.
  3. Bereid de groente voor: was de prei en snijd deze in de lengte doormidden. Snijd de prei vervolgens fijn. Snijd ook de courgette in kleine blokjes. Pel de ui en snipper deze. Hak ook de knoflook fijn. Was vervolgens de tomaat en snijd ook deze in kleine stukjes. Schil tot slot de wortel en snijd deze in kleine blokjes.
  4. Snijd de droge worst in plakjes.
  5. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de prei, ui, knoflook, wortel, courgette en Provençaalse kruiden. Voeg ook de droge worst toe. Na 5 minuten kan de tomaat erbij.
  6. Breng de pan met groenten en worst op smaak met zout en peper. Laat het vervolgens nog 2 minuten sudderen.
  7. Meng de pasta met de groenten en worst. Schep dit vervolgens in een ovenschaal. Strooi hier nog de geraspte kaas overheen.
  8. Bak de ovenschotel in 5 tot 10 minuten af in de oven.
Culinair
  • Romy van der Lingen, Ekomenu
  • Adobe Stock