Het aardbeienseizoen is weer van start gegaan. Tijd dus om er een lekkere taart mee te bakken! Deze aardbeien shortcake heeft een bodem met een kruimelige, scone-achtige textuur. Je serveert ‘m met room en verse aardbeien.
Ingrediënten:
Voor het beslag
- 10 eetlepels bakvet
- 35 gram boter
- 125 gram suiker
- 2 eieren
- 3 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 250 gram bloem
- 85 milliliter karnemelk
Voor de kruimel-topping
- 85 gram bloem
- 65 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel pimentkruiden
- 65 gram boter
Voor de topping
- 400 gram aardbeien
- slagroom
Zo maak je deze aardbeien shortcake:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop het bakvet, de boter en suiker in een grote kom in 5 à 7 minuten licht en luchtig.
- Voeg de eieren één per keer toe en klop het mengsel goed door.
- Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en zout. Voeg dit vervolgens beetje bij beetje toe aan het andere mengsel.
- Voeg ook voorzichtig de karnemelk toe en klop het geheel glad.
- Voeg ook voorzichtig de karnemelk toe en klop het geheel glad.
- Vet een taartvorm in en giet daar het beslag in.
- Voor de kruimel-topping meng je in een kleine kom bloem, suiker, kaneel en piment. Snijd dan de boter tot kruimels en voeg het samen.
- Strooi de kruimels over het beslag en zet de shortcake voor 50 tot 60 minuten in de oven tot hij goudbruin is.
- Versier de taart met aardbeien en slagroom.
Culinair
- Romy van der Lingen, Kookfans
- Adobe Stock