Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Dit wil je proeven: zomerse aardbeien shortcake

Geniet van deze zoete seizoenslekkernij.

Aardbeien shortcake

Het aardbeienseizoen is weer van start gegaan. Tijd dus om er een lekkere taart mee te bakken! Deze aardbeien shortcake heeft een bodem met een kruimelige, scone-achtige textuur. Je serveert ‘m met room en verse aardbeien.

Ingrediënten:

Voor het beslag

  • 10 eetlepels bakvet
  • 35 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • 85 milliliter karnemelk

Voor de kruimel-topping

  • 85 gram bloem
  • 65 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel pimentkruiden
  • 65 gram boter

Voor de topping

  • 400 gram aardbeien
  • slagroom

Zo maak je deze aardbeien shortcake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop het bakvet, de boter en suiker in een grote kom in 5 à 7 minuten licht en luchtig.
  3. Voeg de eieren één per keer toe en klop het mengsel goed door.
  4. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en zout. Voeg dit vervolgens beetje bij beetje toe aan het andere mengsel.
  5. Voeg ook voorzichtig de karnemelk toe en klop het geheel glad.
  6. Voeg ook voorzichtig de karnemelk toe en klop het geheel glad.
  7. Vet een taartvorm in en giet daar het beslag in.
  8. Voor de kruimel-topping meng je in een kleine kom bloem, suiker, kaneel en piment. Snijd dan de boter tot kruimels en voeg het samen.
  9. Strooi de kruimels over het beslag en zet de shortcake voor 50 tot 60 minuten in de oven tot hij goudbruin is.
  10. Versier de taart met aardbeien en slagroom.
Culinair
  • Romy van der Lingen, Kookfans
  • Adobe Stock