Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Recept: croissants met advocaat

Een heerlijk zoete traktatie voor de liefhebbers van dit likeurtje.

Recept: croissants met advocaat

Croissants gevuld met slagroom en bestreken met een heerlijk advocaatglazuur: dat wil je toch proeven? Met dit simpele recept verwerk je je favoriete likeur in een zalige traktatie.

Ingrediënten: 

  • 10 eetlepels advocaat
  • 250 gram poedersuiker
  • 30 gram suiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 4 roombotercroissants (kant-en-klaar of zelf afgebakken)
  • wat chocolade ter garnering

Zo maak je advocaat croissants: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak de croissants af in de oven in ongeveer vier tot zes minuten. Snijd de croissants open wanneer ze uit de oven komen, dan kunnen ze alvast afkoelen.
  3. Voeg de suiker toe aan de slagroom en klop dit stijf. Bewaar het even in de koelkast.
  4. Doe de advocaat in een kom. Zeef de poedersuiker en voeg dit in delen toe aan de advocaat. Dit creëert een glazuur. Wanneer je tevreden bent over de dikte van het glazuur, kun je stoppen met poedersuiker toevoegen.
  5. Als de croissants goed zijn afgekoeld, kun je de bovenkanten insmeren met het advocaatglazuur. Tip: de bovenkanten in het glazuur dopen is net zo makkelijk!
  6. Spuit met een spuitzak de slagroom op de onderkanten van de croissants. Heb je geen spuitzak? Gebruik dan gewoon een lepel.
  7. Dek de onderkanten af met de geglazuurde bovenkanten. Je hebt nu heerlijk romige croissants met advocaat.
  8. Hak ter garnering nog wat chocolade fijn en strooi het over de croissants.
Culinair
  • Romy van der Lingen, Velthuizen Keukens
  • Adobe Stock