1. Snert met een twist
We beginnen met een klassieker, want zeg nou eerlijk: wie houdt er niet van een goede kop snert? De typisch Nederlandse soep is vol van smaak, goed gevuld en past perfect bij het winterse weer. Geef de traditionele soep eens een twist door 'm in de oven te maken, of er dit geheime ingrediënt aan toe te voegen.
2. Champignonsoep met truffel
Zet je graag een chique gerecht op tafel? Dan raden we deze champignonsoep met truffel aan. Met romige mascarpone, gesmoorde champignons en een fris vleugje citroen maak je indruk op alle eters, en de truffel geeft het nét dat beetje extra.
3. Drentse bruinebonensoep
Wie denkt aan bruine bonen, denkt aan Bartje. Hij haalde er zijn neus voor op: ik bid nie veur bruune boon'n. Toch smaken de bonen heerlijk in een stevige soep. Bruinebonensoep is een echte Drentse klassieker en een hartverwarmend recept voor de koude winterdagen. Verse selderij erin, wat kruiden erbij en natuurlijk rijkelijk gevuld met spekjes.
4. Uiensoep met camembert
Een ouderwets lekker recept dat altijd in de smaak valt: uiensoep. Met een basis van uien, bouillon en boter is het zo gemaakt. In dit recept maak je de uiensoep af met camembert, die een lekkere twist geeft aan het gerecht.
5. Linzensoep met boerenkool
Boerenkool eten we meestal in de stamppot, maar wist je dat de groente ook heerlijk smaakt in een soep? Deze linzensoep heeft een heerlijk kruidige, volle smaak met de goede bite van boerenkool. Zo probeer je eens wat nieuws uit!
Geniet van de soepen als voorgerecht bij een luxe diner, of als goed gevulde hoofdmaaltijd. Serveer er dan een lekker stokbroodje bij, een stevig landbrood of – in het geval van snert – roggebrood met spek. Eet smakelijk!
- Adobe Stock