Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Pure verwennerij: zo maak je warme chocolademelk met berenburg

Niets lekkerder dan een kop dampende warme choco – mét slagroom uiteraard – op een koude winterdag. In dit recept maken we dit typische winterdrankje nóg lekkerder door er een scheut Friese berenburg aan toe te voegen. 

Berenburg

Berenburg

Berenburg is een typische kruidendrank uit Friesland – de provincie telt maar liefst acht producenten die dit drankje maken. Het wordt gemaakt van jenever en een mix van kruiden, zoals jeneverbes, laurierblad en oranjeschillen. In dit recept voegen we een scheut berenburg toe aan warme chocolademelk: het ultieme winterdrankje met een Fries tintje!

Ingrediënten:

  • chocolademelk (bijvoorbeeld Chocomel)
  • 30 tot 35 milliliter berenburg
  • toef slagroom
  • cacaopoeder of kaneel ter garnering

Zo maak je chocolademelk met berenburg:

  1. Het is heel simpel: verwarm de chocolademelk in een grote hittebestendige mok of glas.
  2. Verwarm tegelijkertijd ook de berenburg in een andere mok of glas.
  3. Voeg, als de chocolademelk op de juiste temperatuur is, de warme berenburg toe. Roer dit met een lepeltje goed door.
  4. Spuit een lekkere toef slagroom op de warme chocolademelk en strooi er wat cacaopoeder of kaneel overheen. En klaar is je winterse drankje!
Culinair
  • Unsplash