Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Verrukkelijk Sinterklaasrecept: mini cheesecakes met kruidnotenbodem

Wat is er nu gezelliger dan samen smullen van een Sinterklaaslekkernij? Deze mini cheesecakes zijn erg makkelijk om te maken en smaken heerlijk door de combinatie van een kruidnotenbodem, een zoete roomkaasvulling en een topping van witte chocolade. 

Sinterklaasrecept

Ingrediënten:

Voor 10 mini cheesecakes

  1. 600 gram roomkaas
  2. 250 gram kruidnoten
  3. 100 gram poedersuiker
  4. 100 gram ongezouten roomboter
  5. 100 gram witte chocolade
  6. 280 milliliter verse slagroom
  7. 2 theelepels vanille-extract
  8. glazen of cupcake-vormpjes
  9. optioneel: 4 eetlepels lichte basterdsuiker
  10. optioneel: 1 sinaasappel

Zo maak je mini cheesecakes met kruidnotenbodem:

  1. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Maal de kruidnoten fijn en meng de gesmolten boter met de kruidnotenkruimels.
  2. Verdeel het kruidnoten-botermengsel over tien glazen of cupcakevormpjes en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Laat de bodem een uur uitharden in de koelkast.
  3. Meng in een kom het vanille-extract, de roomkaas en de poedersuiker tot een gladde massa. Voeg de slagroom al roerend toe en mix het geheel tot het luchtig is.
  4. Verdeel het roomkaasmengsel over de kruidnotenbodems en laat de cheesecakes een paar uur opstijven in de koelkast.
  5. Rasp de witte chocolade over de cheesecakes en serveer.
  6. Optioneel: serveer de cheesecakes ook met gekarameliseerde sinaasappel:
  7. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  8. Halveer de sinaasappel en snijd deze in dunne plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi 2 eetlepels basterdsuiker over de plaat.
  9. Leg de sinaasappelschijfjes op de bakplaat en bestrooi ze met de resterende suiker. Karamelliseer de schijfjes 10 minuten in de oven.
  10. Laat de sinaasappelschijfjes afkoelen en serveer ze bij de mini cheesecakes.
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock