Ingrediënten:
Voor 10 mini cheesecakes
- 600 gram roomkaas
- 250 gram kruidnoten
- 100 gram poedersuiker
- 100 gram ongezouten roomboter
- 100 gram witte chocolade
- 280 milliliter verse slagroom
- 2 theelepels vanille-extract
- glazen of cupcake-vormpjes
- optioneel: 4 eetlepels lichte basterdsuiker
- optioneel: 1 sinaasappel
Zo maak je mini cheesecakes met kruidnotenbodem:
- Smelt de roomboter in een steelpannetje. Maal de kruidnoten fijn en meng de gesmolten boter met de kruidnotenkruimels.
- Verdeel het kruidnoten-botermengsel over tien glazen of cupcakevormpjes en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Laat de bodem een uur uitharden in de koelkast.
- Meng in een kom het vanille-extract, de roomkaas en de poedersuiker tot een gladde massa. Voeg de slagroom al roerend toe en mix het geheel tot het luchtig is.
- Verdeel het roomkaasmengsel over de kruidnotenbodems en laat de cheesecakes een paar uur opstijven in de koelkast.
- Rasp de witte chocolade over de cheesecakes en serveer.
- Optioneel: serveer de cheesecakes ook met gekarameliseerde sinaasappel:
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Halveer de sinaasappel en snijd deze in dunne plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi 2 eetlepels basterdsuiker over de plaat.
- Leg de sinaasappelschijfjes op de bakplaat en bestrooi ze met de resterende suiker. Karamelliseer de schijfjes 10 minuten in de oven.
- Laat de sinaasappelschijfjes afkoelen en serveer ze bij de mini cheesecakes.
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock