Ingrediënten:
Voor ongeveer 70 kruidnoten
- 250 gram bloem
- 150 gram koude roomboter
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 10 gram koekkruiden
- 5 eetlepels volle melk
- 2 theelepels bakpoeder
- mespunt zout
Zo maak je kruidnoten in de airfryer:
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
- Meng alle droge ingrediënten en kneed er met de hand de boter en melk doorheen. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
- Snijd het deeg in 4 gelijke stukken. Vorm er 4 lange rollen van met een diameter van ongeveer 1 centimeter. Snijd vervolgens de rollen in stukjes van 1 centimeter en vorm hier balletjes van.
- Vet het rooster van je airfryer in, duw de bolletjes lichtjes plat en leg ze op het rooster. Als niet alle kruidnoten tegelijk in de airfryer passen, bak ze dan in meerdere keren af. Na ongeveveer 8 minuten zijn ze gaar en goudbruin. Schud ze tussendoor een keer.
- Tip: bak je alle kruidnoten liever in één keer af? Verwarm dan je oven voor op 175 graden en bak de kruidnoten op een bakplaat in 25 minuten af.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock