Ingrediënten:
- 1 kilo kruimige aardappels
- 500 gram voorgekookte rode bieten
- 200 gram zachte geitenkaas
- 100 milliliter volle melk
- 50 gram walnoten
- 20 gram roomboter
- 3 witte uien
- 2 eetlepels appelciderazijn
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel suiker
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
- peper en zout naar smaak
Zo maak je stamppot met rode bieten en geitenkaas:
- Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze op laag vuur nog twee minuten droogkoken.
- Snijd de rode bieten in dunne reepjes.
- Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg de roomboter toe. Roer goed door totdat de boter volledig is gesmolten.
- Pel en snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de uien. Voeg vervolgens de suiker en azijn toe en bak dit mee totdat de ui gekarameliseerd is en het vocht verdampt is.
- Stamp de aardappels en roer het melk-botermengsel er goed doorheen. Tip: gebruik een mixer voor een extra romige puree. Roer ook de bietenreepjes erdoorheen en breng het geheel op smaak met rozemarijn, peper en zout.
- Garneer de stamppot met de gekarameliseerde uien, fijngehakte walnoten en verkruimelde geitenkaas.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock