Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Handige leestip: ‘101 Dingen die je weten moet over Terschelling’

Leesvoer voor alle Terschelling-fans!

Handige leestip: ‘101 Dingen die je weten moet over Terschelling’

Ben jij liefhebber van Terschelling, of ga je binnenkort naar het eiland toe? Deze maand verscheen 101 Dingen die je weten moet over Terschelling, een handige gids vol tips en weetjes om van je verblijf een geslaagde ervaring te maken.

Ode aan Terschelling

Waar de leukste terrassen en beste restaurants zitten op Terschelling ontdek je sowieso in 101 Dingen die je weten moet over Terschelling. Maar wat wij juist zo leuk vinden is dat je ook de minder voor de hand liggende plekken van het eiland terugziet in het boek. Een boekenboer, een mannenkoor en plekken waar kinderen het meest plezier beleven zijn een paar voorbeelden hiervan.

Dit boek is geen gestructureerd ABC van tips, maar eerder een samenkomen van verhalen. Je leest er dus niet alleen over bezoekadressen, maar ook over legendes, bijzondere mensen en de geschiedenis van Terschelling.

Over de auteur

Iwan van Duren is fervent Terschellingvaarder en ontdekt al jaren graag de mooie en onverwachte kanten van het eiland. Volgens hem is Terschelling “zonder twijfel het mooiste stukje Nederland en veel meer dan die prachtige stranden”: een echte liefhebber dus. Door middel van verhalen, legendes en tips laat hij zijn enthousiasme voor het eiland zien in dit boek. Naast schrijver is hij ook journalist en documentairemaker.

101 Dingen die je weten moet over Terschelling is nu voor €18,50 te koop bij de (lokale) boekhandel.

Cultuur
  • Romy van der Lingen, Iwan van Duren
  • Uitgeverij Brandt