Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker bij warm weer: zo maak je zelf huzarensalade

Op warme dagen mag deze klassieker zeker niet missen bij de barbecue, hoewel huzarensalade op zichzelf ook gewoon lekker is. In dit recept voegen we er een fris tomaatje aan toe en gebruiken we verse peterselie. De salade is daarnaast makkelijk om te maken en lekker romig van smaak. Bak er een stokbroodje bij af en smullen maar! 

Huzarensalade

Ingrediënten:

Voor vier personen

  • 2 gekookte eieren
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 6 snoeptomaatjes
  • 75 gram doperwten uit een potje
  • 75 gram augurken
  • 100 gram hamblokjes
  • 300 gram voorgekookte aardappelen
  • takje peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • zilveruitjes ter garnering

Zo maak je zelf huzarensalade:

  1. Hak de peterselie fijn.
  2. Snijd de aardappels, augurken en eieren in kleine stukken. Meng dit samen met de mayonaise, crème fraîche, mosterd en peterselie in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de snoeptomaatjes in vieren en voeg deze samen met de hamblokjes en uitgelekte doperwten toe aan de kom. Schep het door elkaar.
  4. Serveer de huzarensalade met wat zilveruitjes. En eet smakelijk!
Culinair
  • Leukerecepten
  • Adobe Stock