Benodigheden:
- 500 gram kipfilet
- knoflook
- tijm
- honing
- whisky
- peper en zout naar smaak
- groenten naar smaak: bijvoorbeeld ui, paprika of courgette
- spiesen
Zo maak je de kipspiesjes:
- Snijd de kipfilet in blokjes. Smeer deze blokjes in met honing en leg ze in de whisky. Laat de blokjes hier vervolgens een half uur in liggen.
- Snijd de knoflook en tijm fijn en meng dit in een kom met nog wat honing. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
- Spies de stukjes kipfilet. Als je dat lekker vindt kun je ook stukjes ui, paprika en/of courgette tussen de stukjes kip spiesen.
- Neem een kwastje en smeer de kipspiesjes in met het honingmengsel. Laat dit een aantal uur zo liggen, zodat de kruiden goed in de kip kunnen trekken.
- Grill de spiesen op de barbecue totdat de kip gaar is. En genieten maar!
Culinair
- IdeaalCatering
- Adobe Stock