Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Voor op de BBQ: zo maak je de lekkerste kipspiesjes

Er komen nog een paar mooie nazomeravonden aan, dus dit is het uitgelezen moment om nog de barbeque aan te steken. Deze kipspiesjes mogen daarbij niet ontbreken: ze zijn makkelijk om te maken en zó lekker. Je laat de kipfilet eerst even in de whisky liggen voor een intense smaak, en maakt de spiesen daarna af met een marinade van honing, knoflook en tijm. Begint je maag er al van te rammelen?

kipspiesjes

Benodigheden:

  • 500 gram kipfilet
  • knoflook
  • tijm
  • honing
  • whisky
  • peper en zout naar smaak
  • groenten naar smaak: bijvoorbeeld ui, paprika of courgette
  • spiesen

Zo maak je de kipspiesjes:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Smeer deze blokjes in met honing en leg ze in de whisky. Laat de blokjes hier vervolgens een half uur in liggen.
  2. Snijd de knoflook en tijm fijn en meng dit in een kom met nog wat honing. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
  3. Spies de stukjes kipfilet. Als je dat lekker vindt kun je ook stukjes ui, paprika en/of courgette tussen de stukjes kip spiesen.
  4. Neem een kwastje en smeer de kipspiesjes in met het honingmengsel. Laat dit een aantal uur zo liggen, zodat de kruiden goed in de kip kunnen trekken.
  5. Grill de spiesen op de barbecue totdat de kip gaar is. En genieten maar!
Culinair
  • IdeaalCatering
  • Adobe Stock