Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Hebben: het nieuwe boek 'Waddenzee ABC'

Waddenliefhebbers opgelet!

Tekst: Eilandmeisje, redactie Noorderland

Heimwee naar de Wadden na de zomervakantie? Het waddengevoel komt weer naar je toe met het nieuwe boek Waddenzee ABC, geschreven door eilander en "verhalenjutter" Marloes Fopma. 

Ode aan de Waddenzee

In alfabetische volgorde vertelt Fopma over haar zo geliefde Waddenzee, die sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. 'Deze status is mooi, maar uiteindelijk krijgt het pas écht betekenis wanneer het wordt gedragen, gekoesterd, geliefd en gewaardeerd. Dan ontwikkel je een gevoel voor een plek, en dat is precies mijn bedoeling.'

In Waddenzee ABC komen alle 26 letters van het alfabet aan bod. Iedere letter staat voor een ander aspect van de Waddenzee en wordt met een kort verhaal in meeslepende, informatieve stijl beschreven. Van de A van Afsluitdijk, de G van getij, de J van Japanse oester, de N van nonnetjes, de R van reddingsboot tot de Z van zeehond. Bij elke letter dompelen mooie illustraties van Frans Schot de lezers onder in de wonderlijke wereld van de Waddenzee.  

Over de auteur

Marloes Fopma woont op Terschelling, heeft een eigen website, eilandmeisje.nl, en runt in Midsland-Noord de winkel Eilandwijs waar ze kunst, boeken en souvenirs verkoopt. Ze is gek op op het eiland en wil graag die liefde met anderen delen. Eerder schreef ze al de boeken Vogels van de Wadden en Het Terschelling ABC. 'Door dit derde boek te schrijven heeft de Waddenzee nog veel meer betekenis voor mij gekregen. Ik vaar nu met een ander gevoel van het eiland naar Harlingen dan voorheen.'

Waddenzee ABC is nu voor €27,95 bij elke (lokale) boekhandel in Nederland verkrijgbaar. Ook zijn er gesigneerde exemplaren te koop via eilandmeisje.nl en in de winkel Eilandwijs in Midsland-Noord. Een mooie souvenir voor alle enthousiaste waddenfans!