Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: eeuwenoude eilandboerderij op Terschelling

Stiekem vinden we het allemaal leuk om te doen: Funda afstruinen naar prachtige huizen. Niet per se om te kopen, maar gewoon om eens binnen te kijken. Deze keer in de spotlights: een traditionele eilandboerderij in West-Terschelling, op steenworp afstand van de Brandaris en omgeven door natuur. Wat een droomplek!

Parel op Funda

Traditionele eilandboerderij

Dit pareltje van een huis is gebouwd in 1878 als eilandboerderij, maar vandaag de dag is het volledig bewoond en heeft het geen agrarisch doel meer. Het huis is al voor vele generaties eilandbewoners een thuis geweest, zo heeft het ook al dienst gedaan als boswachterswoning. Wat moet het heerlijk zijn om hier te wonen, omringd door water, bos en op een steenworp afstand van het dorpje West-Terschelling en de zee. Zie jij jezelf al uit de voordeur stappen en zo van het Waddeneiland genieten?

Het duinmeer Doodemanskisten. Foto: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters.

Doodemanskisten

De woning is vernoemd naar het duinmeer Doodemanskisten, dat naast het huis ligt en zijn naam dankt aan een legende over een prinses die lang geleden op Terschelling zou hebben geleefd. Zij liet de lichamen van schipbreukelingen begraven in drooggelegde geulen rondom haar kasteel. Later liep dit kerkhof onder water: zo ontstond het duinmeer met de naam Doodemanskisten.

Woonkamer met zicht op de gang. Foto: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters.

Sfeervol en authentiek

Laten we even binnenkijken, want wát is dit een heerlijk huis waar nog veel authentieke details bewaard zijn gebleven. Door het natuurlijke licht, de zachte kleuren en de landelijke inrichting komen we er helemaal tot rust. In de woonkamer doen het balkenplafond en de authentieke tegelvloer gezellig aan.

De keuken. Foto: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Bonte keuken

De keuken past bij de authentieke stijl van het huis, maar we vinden 'm vooral ook een eigenwijze indruk maken. De bonte kleur brengt namelijk veel vrolijkheid in het huis. Wij zien onszelf al aan het aanrecht staan, terwijl we door het raam zo de natuur van Terschelling inkijken.

Het buitenhuis. Foto: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Een handig buitenhuis

Bij de voormalige eilandboerderij hoort ook een buitenhuis mét badkamer. Handig dus om je logés in te parkeren, of misschien wel om je B&B-droom mee te vervullen. Ook voor de creatieveling is dit een ideale plek om te schilderen of creatief bezig te zijn. Ben je benieuwd naar hoe de rest van het huis eruitziet? Klik dan hier.

Bovenaanzicht van het huis. Foto: Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Grote tuin

Bij het huis hoort ook een ruime tuin, waarin je bijvoorbeeld prima een moestuin kunt starten of een gezellig terras kunt creëren. Daarnaast is het huis natuurlijk omringd door de natuur van Terschelling. Het kostenplaatje van dit alles? Deze voormalige eilandboerderij op Terschelling, inclusief buitenhuis, staat nu te koop voor €1.250.000 k.k. Let wel op: de grond bij het huis wordt gebruikt op basis van erfpacht; daar betaal je dus ook nog een jaarlijkse vergoeding voor.

Huis en tuin
  • Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Zeist, Funda
  • Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Zeist, Funda