Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5x de leukste uittips voor komend weekend

De vakantieperiode loopt ten einde, maar de zomer is nog niet voorbij. Er zijn nog volop leuke markten, festivals en evenementen te beleven in het noorden. Voor komend weekend hebben we daarom vijf leuke uittips voor je op een rijtje gezet: zo houd je dat zomergevoel nog wel even vast!

Uittips

Koetsentocht in Slochteren

Op zaterdag 31 augustus is het weer tijd voor de Fraeylemaborg Koetsentocht: een spektakel met postkoetsen, huif- en boerenkarren, oldtimers en kerkbrikken, die meer dan 100 jaar oud zijn en afkomstig zijn uit binnen- en buitenland. De indrukwekkende stoet vertrekt om half elf 's ochtends vanaf de manege in Schildwolde. Vanaf daar trekken ze door het Groninger landschap naar de Fraeylemaborg in Slochteren. Aanschouw onderweg deze “rijdende museumstukken” en ga in gesprek met de koetsiers.

Aldeboarn. Foto: Adobe Stock

Gondelvaart in Aldeboarn

Iedere laatste vrijdag van augustus verandert het Friese dorpje Aldeboarn in een sprookje tijdens de gondelvaart, een van de grootste culturele evenementen in de provincie Friesland. Verschillende drijvende (theater)objecten zullen ’s avonds als een lange stoet over rivier de Boarn varen – zo’n 2 kilometer heen en terug. Bewonder in het donker de sprookjesachtige optocht, en vermaak je vooraf op de jaarmarkt met theateroptredens en lekkere gerechten. De entree bedraagt €8 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee.

Preuvenement in Assen

Ontdek het culinaire en culturele aanbod van Assen tijdens Preuvenement, een gezellig zomerfestival dat in het laatste weekend van augustus neerstrijkt in de Gouverneurstuin. Daar bereiden diverse horecaondernemers hun beste gerechten, maar dan voor laagdrempelige prijzen zodat je van genoeg lekkers kunt genieten. Ondertussen smul je ook van cultuur: cultuurcentrum De Nieuwe Kolk presenteert tijdens het festival voorproefjes van hun komende theater- en muziekseizoen.

Kasteel van Coevorden. Foto: Adobe Stock

Garnizoensdagen in Coevorden

Tijdens de Garnizoensdagen in Coevorden wordt de geschiedenis weer tot leven gewekt met demonstraties en het naspelen van de strijd die Coevorden van de bisschop van Münster moest bevrijden. Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september bezoek je naast militaire parades en vele muziekoptredens ook een oud-Hollandse markt en worden de straten gevuld met re-enactments (nagespeelde gebeurtenissen). Een historisch leuk dagje uit voor het hele gezin!

Brocante Herfstfair in Orvelte

Bereid je alvast voor op het najaar op de jaarlijkse Brocante Herfstfair in Orvelte. Op de brink van dit Drentse oerdorp vind je tijdens het weekend van 31 augustus en 1 september tientallen gedecoreerde kramen met brocante woon- en tuinaccessoires. Geniet van het uitgebreide aanbod, de geur van hop en pompoen, sfeervolle folkmuziek en lekker lokaal eten en drinken. Wedden dat je gelijk in de herfstsferen komt? De entree bedraagt €5, voor kinderen tot 12 jaar is de markt gratis te bezoeken.

Uittips
  • Redactie Noorderland
  • Hoofdfoto: Fraeylemaborg - Wilco van der Laan