Culinair

Erfgoeddiner Bitter en Zoet: Beleef 200 jaar Koloniën op...

In het kader van 200 jaar Koloniën van Weldadigheid organiseert hotel restaurant Bitter en Zoet van mei t/m september 2018 iedere maand een culinair erfgoed diner. Met een wisselend culinair thema gerelateerd aan de bijzondere historie van de koloniën.

27/5: Culifair in Warffum

Op een 200 jaar oude herenboerderij in Warffum, aan de Kloosterweg 2, wordt op 27 mei de eerste Culinair Fair gehouden. Het belooft een gezellig evenement te worden, waarbij de innerlijke mens centraal staat.

Oranje smaakmakers: koninklijke recepten

Het regent weer lintjes en de oranje wimpel mag in top. Daar word je vanzelf al vrolijk van. Dus valt er iets te vieren? Brouw er ook in de keuken een feestje van. Beken kleur met onze oranje smaakmakers. 

Proeven van culturen

Onder de vlag van stichting De Smaak van Groningen koken nieuwe Noorderlanders op locatie samen de sterren van de hemel. Met producten uit de streek, overgoten met een mix van invloeden uit de verschillende landen van herkomst.

20/1: Streekmarkt Verhildersum

Kom ontdekken en genieten en begin het jaar goed met (h)eerlijke producten van de Streekmarkt Verhildersum.

Exclusief Blokhuispoort bier vanaf zaterdag a.s. verkrijgbaar bij Proefverlof

Dankzij een unieke samenwerking tussen Maallust en de horecagelegenheden van de Blokhuispoort: Café de Bak en Drink & Eetlokaal Proefverlof, kun je vanaf zaterdag genieten van bier ‘De vriendschap’ speciaal gebrouwen voor De Blokhuispoort.

Friese producten binnen handbereik

Eetbaar Fryslân wil binnen vijf jaar lokale producten binnen handbereik van de ruim 640.000 Friezen brengen. Via tientallen lokale voedselinitiatieven zijn de eerste stappen gezet om deze ambitieuze doelstelling te realiseren.

Van leftovers tot de lekkerste tapas

Leef je uit met leftovers voor een verfijnd én verantwoord tapasfeest. Tover kliekjes om tot culinaire hoogstandjes waar zelfs je gasten een kleur van krijgen. Oh, en vergeet de knallende kurken niet! 

Zie ook