Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Handige klusser gezocht: dit is het goedkoopste huis in Groningen

De woningmarkt in Nederland is al jaren een heet hangijzer: torenhoge prijzen, overbiedingen en een flink tekort aan betaalbare woningen. Toch stuitten we op de redactie van Noorderland op een onverwachte vondst in de provincie Groningen: in het dorpje Midwolda staat nu een huis te koop voor het verrassend lage bedrag van slechts €99.500 k.k. Ja, je leest het goed! En deze bijzondere woning moet je even zien. 

Groningen

Bij Noorderland houden we wel van een bijzondere Funda-vondst. Zo schreven we laatst over deze imposante villa in Usquert en dit statige herenhuis in Harlingen, beide plaatjes om bij weg te dromen – al dan niet met een flink prijskaartje. Maar dromen mag, en stiekem gluren natuurlijk ook.

Voorkant. Foto: Oosterveld Makelaardij en Verzekeringen

Koopje in Groningen

Tussen al die hoge vraagprijzen sprong dit huis aan de Hoofdweg in Midwolda er direct uit. Een vrijstaand huis voor nog geen ton? Een buitenkansje zou je zeggen, maar dít krijg je ervoor terug (en ga hier gerust even voor zitten, want hier kijk je je ogen uit).

Woonkamer. Foto: Oosterveld Makelaardij en Verzekeringen

Alsof de tijd heeft stilgestaan

Het huis stamt uit 1924, precies een eeuw geleden gebouwd, en heeft een woonoppervlakte van 80 vierkante meter, gelegen op een perceel van 400 vierkante meter. Aan de buitenkant is al snel te zien dat deze woning zijn beste tijd heeft gehad. Stap je binnen, dan valt de staat van verval nog meer op: muren vol schimmel, forse lekkageplekken op het plafond en een interieur dat zo van grootmoeder had kunnen zijn.

Het lijkt alsof de tijd hier stil heeft gestaan, en je vraagt je toch een beetje af wat hier gebeurd is. Niet gek dus dat het huis verkocht wordt met een “as is, where is”-clausule. Oftewel: wie koopt, neemt de boel zoals het is, inclusief alle gebreken.

Slaapkamer. Foto: Oosterveld Makelaardij en Verzekeringen

Niet gek dus dat het met een prijs van minder dan een ton de goedkoopste woning in de provincie Groningen is die momenteel te koop staat. Benieuwd naar de foto’s? Die bekijk je hier op Funda.

Achterkant. Foto: Oosterveld Makelaardij en Verzekeringen

Klusser (of sloper) gezocht

Bij welke handige en ambitieuze klusser beginnen de handen al te jeuken? Of je het nu wilt renoveren of er liever de sloopkogel doorheen haalt om iets compleet nieuws te bouwen: de locatie en de prijs maken dit een buitenkansje voor wie durft te dromen én de handen uit de mouwen wil steken. Wij zijn in elk geval heel benieuwd naar wat de nieuwe eigenaar hiervan gaat maken!

Huis en tuin
  • Oosterveld Makelaardij en Verzekeringen