Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Ontdek een van de mooiste dorpen van Nederland: nieuwe wandelroute door Winsum gelanceerd

In 2020 werd Winsum door ANWB uitgeroepen tot het mooiste dorp van Nederland. Ontdek zelf deze prijswinnende plaats: Marketing Groningen heeft nu een speciale "podwalk" gelanceerd, een audiowandeling die je meeneemt op een historische ontdekkingsreis door Winsum.

Winsum

Rijke historie

Met de nieuwe gratis podwalk – een gps-gestuurde audiotour – kan men een unieke wandeling maken door het Groningse dorp Winsum. Langs de route, die begint en eindigt bij Station Winsum, zijn meerdere punten waar je op je telefoon audiofragmenten kunt beluisteren over de rijke geschiedenis van het dorp.

De route voert onder andere langs de iconische Torenkerk en de Boogbrug, en neemt je mee in de fascinerende verhalen over het leven van de Groninger adel, het verdwenen klooster en de invloed van de monniken op het landschap. De route is 3,7 kilometer lang en duurt ongeveer een uur en een kwartier.

Foto: Marketing Groningen - Stella Dekker Fotografie

Voor iedereen bereikbaar

De route is gebaseerd op een bestaande wandeling van het Routebureau Groningen en begint en eindigt bij het treinstation in Winsum. Hierdoor is de podwalk voor iedereen eenvoudig te bereiken, of je nu met de trein, bus, auto of fiets komt.

Zo werkt het

Op de website van Marketing Groningen vind je de volledige routebeschrijving en alle bijbehorende audiofragmenten. De online routekaart geeft onderweg de zogenoemde "luisterpunten" aan: op deze punten kun je even stilstaan en naar een audiofragment luisteren dat je meer over de plek, en de historie ervan, vertelt. Let wel, voor deze wandeling moet je dus je telefoon bij de hand hebben en eventueel oortjes meenemen.

Foto: Marketing Groningen - Stella Dekker Fotografie

Ontdek wat je hebt

De nieuwe podwalk maakt deel uit van de zomercampagne Ontdek wat je hebt van Marketing Groningen, het marketingbureau dat de provincie op de kaart zet. Het overkoepelende doel van deze zomercampagne is om het erfgoed en het culturele aanbod van Groningen verder onder de aandacht te brengen.

De podwalk maakt het voor zowel bewoners als bezoekers laagdrempelig om het rijke verleden van Winsum te verkennen. Deze interactieve wandeling is dan ook een manier om de (geschiedenis)verhalen van de provincie Groningen weer tot leven te brengen en verder aan te vullen. De zomercampagne is gemaakt in opdracht van de Provincie Groningen.

Routes
  • Marketing Groningen
  • Marketing Groningen - Stella Dekker Fotografie