Ingrediënten:
- 125 gram bloem
- 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 100 gram suiker
- 1 ei (losgeklopt)
- halve theelepel vanille-extract
- halve theelepel citroensap
- snuf zout
- Amandelschaafsel (optioneel)
Zo maak je boterkoek uit de airfryer:
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
- Klop de roomboter zacht met een handmixer en voeg de suiker toe. Meng dit goed tot een luchtig mengsel.
- Voeg daarna het grootste gedeelte van het losgeklopte ei, vanille-extract, citroensap, zout en bloem toe en meng dit goed door het deeg heen.
- Bekleed een bakblik – dat in de airfryer kan – met bakpapier en verdeel het beslag hierin.
- Druk het beslag plat met de bolle kant van een lepel. Bestrijk dan de bovenkant van de koek met de rest van het losgeklopte ei en maak eventueel met een vork een mooi motief in de koek. Bestrooi de bovenkant ook eventueel met amandelschaafsel.
- Bak vervolgens de boterkoek 13 à 15 minuten in de airfryer.
- Laat de koek goed afkoelen voordat je 'm serveert. En genieten maar!
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock