Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Heerlijk hartig: quiche met pompoen en tomaat

Denk je aan de herfst, dan denk je aan... pompoenen! Vandaag gaan we aan de slag met een echte najaarsklassieker: een quiche met pompoen en tomaat. Gemakkelijk te maken en enorm lekker: zo maak je 'm. 

Quiche pompoen

Ingrediënten:

  • 400 gram (vers) taart- of bladerdeeg
  • 400 gram pompoen (in blokjes)
  • 220 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram prei
  • 250 gram geitenkaas (of feta)
  • 125 milliliter slagroom
  • 3 eieren (losgeklopt)
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je deze quiche met pompoen en tomaat:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een taartvorm met bakpapier en leg hier het deeg erin. Bekleed ook goed de zijkanten en snijd overhangend deeg weg.
  3. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg.
  4. Snijd vervolgens de prei in stukjes en kook deze samen met de pompoenblokjes voor een paar minuten.
  5. Klop in de tussentijd de eieren los en halveer de tomaatjes.
  6. Laat de prei en pompoen goed uitlekken en doe dit vervolgens in een kom, samen met de losgeklopte eieren, tomaatjes, geitenkaas (of feta, net wat je lekkerder vindt!) en de slagroom. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en giet het vervolgens in de taartvorm.
  7. Bak de taart in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar.
  8. Laat de taart een beetje afkoelen voordat je 'm aansnijdt en serveert.
Culinair
  • Inspiratie: Jumbo
  • Adobe Stock