Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Makkelijk en zó lekker: frambozensaus met een vleugje citroen

Of je nu een dessert wilt opfleuren, je ontbijt net dat beetje extra wilt geven, of wat zoetigheid wilt toevoegen aan een hartig gerecht: frambozensaus is altijd een goed idee. Het is makkelijk om te maken en prima in te vriezen, zodat je er vaker plezier van hebt. Frambozen zijn daarnaast volop verkrijgbaar, want dit friszoete fruit is nu in het seizoen.

Frambozensaus

Ingrediënten:

  • 500 gram frambozen
  • 200 gram geleisuiker
  • 1 citroen
  • scheutje vanillearoma

Zo maak je frambozensaus:

  1. Pers het sap uit de citroen.
  2. Doe het citroensap en de rest van de ingrediënten samen in een pan.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 3 minuten zacht pruttelen. Roer de saus regelmatig door.
  4. Giet de saus door een zeef en druk het er goed doorheen met de bolle kant van een lepel
  5. De saus dikt nog wat in tijdens het afkoelen. Serveer de frambozensaus bijvoorbeeld bij hangop, pannenkoeken, met een stuk taart of door de yoghurt. Heb je te veel? Vries dan wat in, zodat je nog vaker kunt genieten van deze zoete saus.
Culinair
  • Rutger Bakt
  • Adobe Stock