Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker én gezond: zo maak je een omelet met makreel

Dit heerlijke recept voor omelet met makreel is niet alleen makkelijk om te maken, maar ook nog eens gezond. Makreel is namelijk rijk aan omega 3 en is door de goede vetten een van de gezondste vissoorten. Je brengt het omelet op smaak met Parmezaanse kaas en verse dille. Om je vingers bij af te likken!

Makreel

Ingrediënten:

Voor twee porties

  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 3 eetlepels boter
  • 4 eieren
  • 1 gerookte makreel
  • 20 gram bloem
  • 125 milliliter melk
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je een omelet met makreel:

  1. Verwijder het vel en de graten van de makreel. Prak de makreel vervolgens in fijne stukjes.
  2. Smelt anderhalve eetlepel boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat dit mengsel zo'n 5 minuten op laag vuur garen. Schenk vervolgens al roerend de melk in het mengsel, totdat het een glad geheel vormt.
  3. Haal de pan van het vuur en schep er de makreel en één eetlepel fijngehakte dille doorheen.
  4. Klop de eieren kort los in een kom en breng ze op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de rest van de boter op hoog vuur in een koekenpan tot de boter begint te bruisen. Voeg dan het ei toe en beweeg de pan zo dat de hele bodem bedekt is met ei. Zet na vijf seconden het vuur lager.
  6. Schenk het makreelmengsel over het ei en bestrooi het ei met de Parmezaanse kaas. Dek de pan af met een deksel en laat het omelet garen totdat de eieren bovenop gestold zijn en de onderkant van het omelet goudbruin is. Vouw het omelet dan dubbel en laat het nog een paar minuten nagaren in de pan.
  7. Verdeel het omelet over twee borden en garneer met de overgebleven dille.
Culinair
  • Albert Heijn, Arnold Bennett
  • Adobe Stock