Ingrediënten:
- 7 plakjes hartige taartdeeg uit de diepvries
- 1 hokkaido-pompoen
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 5 eieren
- 200 gram crème fraîche
- 125 gram ricotta
- 75 gram feta
- tijm, peper en zout naar smaak
- handje pecannoten
- paneermeel
- boter om mee in te vetten
Zo maak je hartige taart met pompoen:
- Ontdooi de plakjes hartige taartdeeg en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
- Vet een springvorm in en bekleed 'm met de plakjes hartige taartdeeg. Druk het deeg goed aan elkaar. Prik vervolgens gaatjes in de bodem van het deeg en bestrooi dit met paneermeel.
- Snijd de pompoen en de courgette in blokjes en kook dit voor circa 5 minuten.
- Doe de eieren samen met de crème fraîche, tijm, peper en het zout in een kom. Klop het geheel luchtig met een garde.
- Voeg de pompoen, courgette, feta en ricotta toe aan het ei-mengsel. Schep het door elkaar en giet dit vervolgens in de met deeg beklede springvorm.
- Verdeel de pecannoten over de vulling voor een mooi effect. Ben je fan van kaas? Dan kun je eventueel ook nog wat geraspte kaas over de vulling heen strooien.
- Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.
Culinair
- Leukerecepten
- Adobe Stock