Lifestylemagazine over Noord-Nederland

9x de leukste uitjes in het noorden met de (klein)kinderen

Op pad met het gezin in Groningen, Friesland en Drenthe!

uitjes in het noorden

Ga je binnenkort op pad met de (klein)kinderen? In het noorden vind je genoeg leuke activiteiten om met de kleinsten te doen. Laat de kinderen lekker ravotten in een speeltuin terwijl je zelf een kopje koffie drinkt, of ga met z'n allen olifanten kijken in de dierentuin. Met deze lijst van negen leuke uitjes in het noorden vervelen jullie je niet!

Wildlands Adventure Zoo

Een pretpark en dierentuin in één: er is genoeg vermaak bij Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Ouderwets naar olifanten kijken kan er nog steeds, maar de dierentuin heeft net wat meer actie toegevoegd voor haar bezoekers. Stap bijvoorbeeld in de safaribus en rijd over de steppe van het park, of neem plaats in een boot en vaar door het tropische gedeelte. Dat belooft een gezellige dag uit! De entreeprijzen variëren tussen de €24,50 en €28,50 per persoon.

Drouwenerzand

Menig kind uit Groningen of Drenthe is er al eens geweest: attractiepark Drouwenerzand in Drouwen. Dit is meteen een tip voor wanneer je het budget klein wilt houden. Met een entreeprijs van €18,50 per persoon heb je namelijk niet alleen toegang tot het park, maar kan er ook patat, een snack, drinken en fruit worden gehaald. Meteen alles geregeld, dus. In het park vind je attracties zoals je die ook op de kermis ziet: bijvoorbeeld botsauto's en een draaimolen.

Kabouterland

Midden in Exloo vind je Kabouterland. Wie voor de boerderij langsloopt, zal het misschien niet verwachten, maar in en achter het huis houdt zich een redelijk groot park schuil. Er zijn speeltoestellen, een doolhof en dieren om naar te kijken. Het leukste aan dit park is overigens de aanwezigheid van kabouters: die vind je overal! In de boerderij bij de ingang zijn hele kabouterdorpen gemaakt, in het park tref je een "trollengrot" aan en zijn er allerlei kleine kabouters verstopt. Ook de toegangsprijs is klein: die bedraagt €11 per persoon.

Sanjes Safari

In Veenwouden is er genoeg vermaak voor kinderen bij Sanjes Safari. Dit park is een dierentuin en speelparadijs in een! Loop gezellig met de kinderen langs de flamingos en zilvervossen, en rust daarna uit op het terras terwijl de kids zich vermaken in de overdekte apenkooi. Ook buiten kan er gespeeld worden, bijvoorbeeld in Timboektoe: een soort stad van speeltoestellen in Afrikaanse sferen. Rijd met z'n allen nog een rondje in de trein om je dag af te maken. Tickets bedragen €15 per persoon.

AquaZoo

Vlak buiten de bebouwde kom van Leeuwarden ligt AquaZoo. Het leuke aan deze dierentuin is dat bezoekers door speciale verblijven tussen de dieren kunnen lopen. Zo komen de kids bijvoorbeeld bijzonder dicht bij de pinguïns: het ideale fotomoment! Tijdens de dagelijkse demonstraties in het park leren kinderen – en volwassenen – meer over de dieren, bijvoorbeeld bij de ijsbereninspectie. De entree bedraagt €19,50 per persoon.

Duinen Zathe

Duinen Zathe in Appelscha is een verkeerspark én een attractiepark. Voor de allerkleinsten is er speeltuin Kinderland, en de andere kinderen vermaken zich in de achtbaan, glijbanen, het spookhuis of het verkeersplein. Stap mee in de botsauto's en wie weet voel je je zelf ook weer even kind. Toegang tot het park bedraagt €18,50 per persoon, daar zit het eten en drinken bij in.

Dinopark Landgoed Tenaxx

Veel kinderen zijn er fan van: dinosauriërs. Bij Dinopark Landgoed Tenaxx in Wedde vind je levensgrote standbeelden van allerlei dinosauriërs, zoals de triceratops of de tyrannosaurus rex. In het Krijtwoud komen de dieren tot leven: hier vind je de standbeelden tussen de bomen, waar ze geluiden maken en soms zelfs bewegen. Daarnaast is er een obstakelparcours, een opblaasbare stormbaan en een meer waar van alles op te doen is. Tickets kosten €11,95 per persoon, inclusief een lekker snackmenu.

STAR

Via de Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal kun je met een oude stoomtrein meereizen. Stap in voor een retourtje Stadskanaal-Veendam en ervaar hoe het was om te reizen in de jaren 40 van de vorige eeuw. Dat belooft een ouderwets gezellig uitje: maak een wandeling door de trein om naar oude details te kijken, strijk neer in een zitje en kijk uit over de velden of speel een bordspel met elkaar. Een retourrit kost €7,50 voor kinderen tot 12 jaar, daarboven kost het €12,50 per persoon.

Adventurepark Waddenfun

In Wehe-den Hoorn vind je het grootste overdekte klimpark van Nederland. Naar eigen zeggen heeft Adventurepark Waddenfun voor iedereen wat wils: 'heel jong' of 'heel oud' kunnen er ook gewoon terecht. Met drie parcoursen op verschillende niveaus vermaakt zelfs de echte actieveling onder ons zich prima. De entreeprijzen liggen tussen de €18 en €20 per persoon.

Uittips
  • Adobe Stock, Marketing Groningen - Marcel Kerkhof