Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: monumentale Drentse villa met droomtuin

Droom jij hier weg?

Parel op Funda: monumentale Drentse villa met droomtuin

Het is een hobby van velen: Funda afstruinen op zoek naar bijzondere woningen. Niet per se om te kopen, maar gewoon om lekker bij weg te dromen. Dit keer in de spotlight: een monumentale villa die precies ligt op de grens van Groningen en Drenthe.

Monumentale villa in Annerveenschekanaal

Regelmatig hebben we bij Noorderland bijzondere woonplekken gevonden op Funda, zoals een compleet museumdorp in Friesland of een oude slijterij in Leeuwarden. Ook deze villa uit 1878 op de grens van Groningen en Drenthe is een fantastische vondst voor iedereen die droomt van een groot huis mét grote tuin. Het ligt in het historische dorpje Annerveenschekanaal, dat in 1764 is opgericht als veenkolonie.

Wie villa Annerzathe bezoekt, krijgt een historisch gevoel van de balkenplafonds, paneeldeuren en mooie ornamenten. Daarnaast vallen er leuke details op, zoals het raam in de woonkamer waar plankjes in zijn gemaakt om kopjes op uit te stallen. De indruk is gezellig en knus. Zie jij jezelf hier al zitten, ’s winters op de bank bij het warme vuur van de houtkachel, heerlijk opgekruld met een boek uit één van de charmante boekenkasten?

Eigenwijze keuken

Wij krijgen vooral een warm gevoel van de zonnige keuken, met de diepblauwe kleur en houten vloer. De keuken in Engelse stijl geeft de ruimte een eigenwijze uitstraling, wat uitdaagt om eens wat nieuws te proberen in de keuken. Hoe heerlijk moet het zijn dat je authentieke siepeltjespot in de oven staat te garen, terwijl je over het keukeneiland lekker naar de weidse natuur buiten de ramen kijkt?

Magische tuin

De ware magie van dit huis zit ‘m toch wel in de enorme tuin. Sta je in huis, dan bevind je je in Drenthe. Maar wanneer je de parktuin in loopt, bevind je je in Groningen. Een (zwem)vijver, een aangelegde waterpartij van stromend water en een tuin in Engelse stijl vormen samen een bijna sprookjesachtige plek.

Wil je de villa en tuin nog wat verder bekijken? Via deze link vind je alle foto’s op Funda.

De villa barst van de historische charme, maar is tegelijkertijd ook gerenoveerd naar moderne standaarden. Daarnaast is er voor gasten genoeg plek, dus ook voor wie droomt van een B&B is Annerzathe een mooie plek. Zie jij jezelf helemaal wegdromen in dit huis? De villa staat voor €930.000 k.k. te koop.

Cultuur
  • De Landerije Achterhoek-IJsselvallei Makelaars