Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: kunstzinnige boerderij op het Groningse platteland

Stel je eens voor: je woont in een prachtige boerderij, boordevol authentieke elementen en kleurrijke kunst. Rust en ruimte zijn hier een gegeven, en terwijl je van een kopje thee in je tuin geniet is je uitzicht een zee van Groningse velden. Zo'n parel op Funda hebben we voor je gevonden: een boerderij in Vriescheloo. Kijk je met ons mee?

Parel op Funda

Oldambtster boerderij

Met nog geen 1000 inwoners en de Westerwoldse natuur als omgeving is het goed toeven in Vriescheloo. Dit Groningse dorpje bestaat voornamelijk uit een lange, glooiende straat, vol met oude boerderijen en lieflijke huizen. Tussen die huizen staat nu een prachtige boerderij te koop van het type dat je wel vaker in deze regio ziet: de Oldambtster boerderij. Dat betekent dat de schuur in het verlengde van het voorhuis is gebouwd. Dit specifieke exemplaar komt al uit 1889, en zit nog boordevol authentieke details.

Atelier in de voorkamer. Foto: Redres de bouwkunstmakelaar

Licht en ruimte

Kom met ons mee naar binnen, want wát is dit een fijn huis. Door de grote ramen komt er veel natuurlijk licht binnen, en de hoge balkenplafonds maken het ruim. De oude bedstedewand is omgetoverd tot boekenkast en de originele paneeldeur hangt er nog. Wij snappen best dat de voorkamer dienstdoet als atelier: van zo'n ruimte raak je toch geïnspireerd?

Woonkamer. Foto: Redres de bouwkunstmakelaar

Kunstzinnige inrichting

Het zal je vast opvallen dat het huis is ingericht door kunstzinnige mensen. Operazangeres en kunstenares Anke Brokstra (overleden in 2021) en kunstschilder Bas Konings hebben hier als echtpaar gewoond en runden in een gedeelte van de boerderij hun galerie. Hun kleurrijke schilderijen hangen in elke ruimte, zo ook in de woonkamer. Wat moet het hier gezellig zijn 's avonds, wanneer de houtkachel brandt en het licht schijnt op de kunstwerken aan de muur.

Keuken. Foto: Redres de bouwkunstmakelaar

Vrolijke keuken

Met die kleurrijke tegels oogt deze keuken toch super vrolijk? Wij zien onszelf er al staan, werkend aan een herfstrecept, terwijl de deur naar buiten openstaat en er een najaarsbriesje waait. Wil je alvast meer van het huis zien? Dat kan via deze link.

Slaapkamer. Foto: Redres de bouwkunstmakelaar

De natuur in je slaapkamer

De schuur van deze boerderij is grotendeels bij het woonhuis betrokken. Je vindt daar nu de galerie, maar ook slaapkamers en een badkamer. De slaapkamers hebben een openslaande deur naar buiten: dan komt de natuur dus bijna de kamer in.

Tuin met uitzicht op de velden. Foto: Redres de bouwkunstmakelaar

Wat een uitzicht

Bij het huis hoort een bosrijke tuin mét uitzicht over de Groningse velden. Heerlijk om hier met een kopje thee of glaasje wijn te zitten en gewoon te genieten van de stilte. Het kostenplaatje van deze woonplek? De boerderij staat te koop voor €800.000 k.k.

Huis en tuin
  • Redres de bouwkunstmakelaar via Funda
  • Redres de bouwkunstmakelaar via Funda