Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5x de lekkerste recepten met rabarber

Met deze groen-rode stengels maak je heerlijke traktaties.

recepten rabarber

De friszure stengels van rabarber zijn heerlijk in heel veel verschillende gerechten. Rabarber is maar kort verkrijgbaar, maar met deze recepten maak je het beste van het seizoen.

Rabarbertaart met aardbeien

Een echte traktatie, deze rabarbertaart. Het friszure van de rabarber wordt in deze taart in balans gebracht met het zoete van de eerste "zomerkoninkjes" van het jaar. Of je nu iets te vieren hebt, of op zoek bent naar een lekker dessert: deze rabarbertaart met aardbeien past bij iedere gelegenheid.

Rabarbersiroop

De lekkerste limonade maak je natuurlijk zelf! Met dit recept voor rabarbersiroop maak je eenvoudig een heerlijk frisse siroop die je kunt gebruiken om een lekkere kan limonade of zelfs een bijzondere cocktail mee maakt.

Rabarbercrumble met kardemom en hazelnoten

Een warme ovenschaal vol met zachte, zoete rabarber met daarbovenop een knapperig deeglaagje met nootjes: dat is deze rabarbercrumble. Het mooie aan dit recept is dat je eindeloos kunt variëren met de vulling. Vervang een deel van de rabarber door aardbeien of andere bessen, of maak de crumble eens met appel. Zo verveelt dit gerecht nooit!

Rabarbercompote

Het maken van rabarbercompote is zo eenvoudig dat je het bijna geen recept kunt noemen. Het enige wat je nodig hebt is rabarber en een beetje suiker, verder is de compote helemaal naar eigen wens op smaak te brengen. Je vindt hier ons recept.

Luchtige rabarbercake

Klik hier voor dit recept, want geloof ons: dit wil je dit seizoen nog maken. Deze luchtige rabarbercake is namelijk heerlijk bij de koffie of als toetje na het avondeten (mét een bolletje ijs of slagroom!).

Culinair
  • Adobe Stock