Ingrediënten:
- 5 à 6 appels
- 2 eieren
- 140 gram amandelmeel
- 90 gram boter (plus twee eetlepels extra)
- 60 gram suiker
- 2 handjes rozijnen
Zo maak je de appeltaart:
- Schil drie appels en snijd ze in blokjes. Doe de blokjes in een kleine pan samen met een paar glazen water, doe de deksel op de pan en laat de blokjes stoven totdat ze gaar zijn. Giet de appels vervolgens af.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet alvast een springvorm in met boter.
- Smelt de boter en meng dit met de eieren, de suiker en het amandelmeel. Prak de gestoofde appelstukjes en roer dit door het botermengsel totdat het een glad deeg is. Giet dit deeg vervolgens in een springvorm.
- Strooi de rozijnen over het deeg.
- Schil de rest van de appels en snijd ze in partjes. Verdeel deze partjes over het deeg in de springvorm.
- Giet nog twee eetlepels gesmolten boter over de appelpartjes. Eventueel kun je er ook nog wat kaneel en extra suiker overheen strooien.
- Bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar in het midden van de oven. Genieten maar!
Culinair
- Sprinkles on a cupcake
- Adobe Stock