Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker voor in de lente: luchtige rabarbercake

Een echte lenteklassieker! 

Rabarbercake

Het rabarberseizoen is weer in volle gang; hoog tijd dus om met deze friszure stengels de keuken in te duiken. Maak bijvoorbeeld deze luchtige rabarbercake, heerlijk bij de koffie of als toetje na het avondeten (met een bolletje ijs of slagroom!). Zo maak je 'm!

Ingrediënten:

  • 250 gram rabarber
  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • rasp en sap van 1 sinaasappel
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • poedersuiker ter decoratie (optioneel)

Zo maak je deze rabarbercake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet alvast een bakvorm in met een beetje boter (of gebruik bakpapier).
  2. Was de rabarber en snijd deze in kleine stukjes. Schillen is niet nodig, tenzij je dat lekkerder vindt.
  3. Mix daarna de suiker met de boter en voeg tijdens het mixen een voor een de eieren toe. Mix dit goed.
  4. Rasp dan de sinaasappel en pers ook het sap uit. Doe het sap en de rasp bij het beslag.
  5. Voeg ook het bakmeel en een snufje zout en kaneel (naar smaak) toe. Meng dit goed door het beslag.
  6. Doe tot slot de stukjes rabarber erbij en meng ook dit goed door het beslag.
  7. Doe het mengsel vervolgens in de bakvorm en bak de cake zo'n 45 minuten in de oven, of totdat-ie gaar en mooi gekleurd is.
  8. Haal de cake uit de oven en laat 'm goed afkoelen. Bestrooi de cake voor serveren eventueel met wat poedersuiker. Geniet ervan!
Culinair
  • Leuke Recepten
  • Adobe Stock