Lifestylemagazine over Noord-Nederland

André, Janny en Robèrt zijn terug: nieuw seizoen Heel Holland Bakt van start

Bakkers, klaar? Bakken maar! Goed nieuws voor alle fans van Heel Holland Bakt: het nieuwe seizoen gaat deze week weer van start. Dat wordt dus weer ouderwets gezellig met André, Janny en Robèrt! Ga jij ook kijken? 

Heel Holland Bakt

Vanaf zondag 27 oktober is het iconische drietal Janny van der Heijden, André van Duin en Robèrt van Beckhoven weer te zien in de iconische baktent. Weten de enthousiaste amateurbakkers hen te imponeren?

Baktalent

Honderden thuisbakkers uit het hele land schreven zich in voor dit twaalfde seizoen; tien van hen behaalden uiteindelijk een felbegeerde plek in de beroemde baktent. De komende acht weken zullen zij maar liefst 23 bakopdrachten uitvoeren waarin elk aspect van hun baktalent wordt getest. Zo moeten ze onder andere sinterklaasslofjes, apfelstrudel en een heerlijke honingtaart maken.

Ze worden traditiegetrouw gejureerd door meesterbakker Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. Presentator André van Duin leidt, met zijn grote portie humor, het geheel in goede banen.

Eerder dan normaal

De oplettende fan merkt wellicht dat Heel Holland Bakt dit jaar sneller op de buis te zien is dan normaal: er is besloten om dit seizoen eerder van start te laten gaan. Tijd om snel de ovens weer aan te zetten dus!

De eerste aflevering van dit twaalfde seizoen staat in het teken van... Janny. En wie aan Janny denkt, ziet prachtige outfits, verfijnde Franse gebakjes en vooral veel mooie baksels. Paris Brest is de eerste opdracht voor de bakkers, vervolgens moeten ze tijdens de technische opdracht gevulde koeken maken en wordt de aflevering afgesloten met een waar spektakelstuk: de deelnemers moeten een taart maken geïnspireerd op Janny's jurk.

Benieuwd naar de eerste beelden? Bekijk ze hier:

Wij zitten er in ieder geval al helemaal klaar voor! Heel Holland Bakt is vanaf zondag 27 oktober om 20.30 uur te zien op NPO 1. De laatste aflevering van dit twaalfde seizoen wordt op zondag 15 december uitgezonden.

Culinair
  • MAX
  • Elvin Boer - MAX