Ingrediënten:
- 250 gram Bastognekoek
- 75 gram roomboter
- 600 gram roomkaas
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 gram suiker
- 425 gram pompoenpuree
Zo maak je deze cheesecake met pompoen:
- Verkruimel de Bastognekoek fijn met de hand, een keukenmachine of met een deegroller en smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
- Meng vervolgens in een middelgrote kom de gesmolten boter en de Bastognekoek kruimels goed door elkaar.
- Bedek de bodem van een ingevette taartvorm met het mengsel van de Bastognekoek en verdeel het gelijkmatig.
- Meng in een grote kom de roomkaas, het vanille-extract en de suiker tot een glad mengsel.
- Voeg de eieren en de eidooier één voor één toe en klop dit kort door het beslag.
- Verdeel de helft van het cheesecakebeslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Zet de cheesecake vervolgens eventjes in de vriezer.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden.
- Voeg de pompoenpuree aan het resterende cheesecakebeslag toe en meng het goed door elkaar.
- Schep het pompoen-cheesecakemengsel over het cheesecakebeslag dat al in de taartvorm zit. Verdeel het gelijkmatig en strijk de bovenkant weer glad met de achterkant van een lepel.
- Bak de cheesecake gedurende 30 minuten in de oven en laat 'm daarna goed afkoelen. Genieten maar!
Culinair
- Adobe Stock