Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je cheesecake met pompoen en Bastogne

Denk je aan de herfst, dan denk je aan... pompoenen! Deze taart is daarom perfect voor het najaar: een heerlijk smeuïge cheesecake met pompoenpuree en een bodem van Bastognekoekjes. Bij ons loopt het water al in de mond... Zo maak je 'm! 

cheesecake pompoen

Ingrediënten:

  • 250 gram Bastognekoek
  • 75 gram roomboter
  • 600 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram suiker
  • 425 gram pompoenpuree

Zo maak je deze cheesecake met pompoen:

  1. Verkruimel de Bastognekoek fijn met de hand, een keukenmachine of met een deegroller en smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
  2. Meng vervolgens in een middelgrote kom de gesmolten boter en de Bastognekoek kruimels goed door elkaar.
  3. Bedek de bodem van een ingevette taartvorm met het mengsel van de Bastognekoek en verdeel het gelijkmatig.
  4. Meng in een grote kom de roomkaas, het vanille-extract en de suiker tot een glad mengsel.
  5. Voeg de eieren en de eidooier één voor één toe en klop dit kort door het beslag.
  6. Verdeel de helft van het cheesecakebeslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Zet de cheesecake vervolgens eventjes in de vriezer.
  7. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden.
  8. Voeg de pompoenpuree aan het resterende cheesecakebeslag toe en meng het goed door elkaar.
  9. Schep het pompoen-cheesecakemengsel over het cheesecakebeslag dat al in de taartvorm zit. Verdeel het gelijkmatig en strijk de bovenkant weer glad met de achterkant van een lepel.
  10. Bak de cheesecake gedurende 30 minuten in de oven en laat 'm daarna goed afkoelen. Genieten maar!
Culinair
  • Adobe Stock