Ingrediënten:
- 300 gram risottorijst
- 150 gram kastanjechampignons
- 100 gram eekhoorntjesbrood
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 125 gram mascarpone
- 750 milliliter water
- 150 milliliter witte wijn
- 1 witte ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 2 tabletten groentebouillon
Zo maak je romige risotto met paddenstoelen:
- Snipper de ui en snijd de paddenstoelen in grove stukken.
- Verwarm de olie in een pan en bak daarin de ui. Wanneer de ui glazig is, kun je de paddenstoelen er ook aan toevoegen. Bak deze 5 minuten mee en voeg vervolgens ook de risottorijst aan de pan toe. Bak het geheel nog 3 minuten, totdat de risottokorrels glazig zijn.
- Voeg de wijn toe aan de pan en laat het geheel op laag vuur staan totdat de risottorijst de wijn volledig heeft opgenomen.
- Breng ondertussen het water aan de kook en laat de bouillonblokjes erin oplossen.
- Voeg nu een scheut groentebouillon toe aan de risotto en roer totdat de risotto het water heeft opgenomen. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen. Dat duurt ongeveer 20 minuten.
- Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
- Schep de mascarpone door de risotto heen en laat het geheel nog 1 minuut op het vuur staan. Haal dan de pan van het vuur en voeg er de helft van de kaas, de tijm en de oregano aan toe.
- Laat de risotto nog vijf minuten staan met de deksel op de pan. Serveer het vervolgens in diepe borden en garneer het met de rest van de kaas.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock