Ingrediënten:
- 150 gram bloem
- 150 gram kristalsuiker
- 150 gram roomboter
- 3 eieren
- 1 limoen
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
Let op: je hebt ook een bakvorm nodig die in de airfryer past.
Zo maak je een klassieke cake uit de airfryer:
- Verwarm de airfryer voor op 160 graden en laat de boter alvast op kamertemperatuur komen.
- Klop dan de boter samen met de suiker luchtig. Klop de eieren los in een aparte kom en voeg ze al roerend toe aan het botermengsel.
- Rasp het groene deel van de limoenschil. Mix de limoenrasp vervolgens samen met de bloem, het bakpoeder, vanille-extract en zout door het botermengsel.
- Vet de bakvorm in en schep het deeg erin. Zet de cake in de airfryer en bak deze in ongeveer 45 minuten af. Om te testen of de cake gaar is, kun je er een satéprikker in steken: komt deze schoon uit de cake, dan is de cake klaar.
Culinair
- Albert Heijn, Rutger Bakt
- Adobe Stock