Ingrediënten:
Voor de cake
- 200 gram bloem
- 124 gram volle yoghurt
- 100 gram kristalsuiker
- 70 gram roomboter
- 15 gram bakpoeder
- 3 eieren
- 2 peren
- 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
- 1 theelepel vanille-aroma
Voor de kruimeltopping
- 75 gram bloem
- 75 gram koude roomboter
- 50 gram havermout
- 60 gram kristalsuiker
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
Let op: zorg dat je een springvorm hebt die in je airfryer past.
Zo maak je perencake uit de airfryer:
- Smelt de boter voor het cakebeslag op laag vuur in een steelpannetje. Meng het vervolgens met de andere ingrediënten voor de cake, behalve de peren, tot een glad beslag.
- Schil de peren, halveer ze in de lengte en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren vervolgens in plakjes.
- Vet de springvorm in en verdeel het beslag over de vorm. Verdeel vervolgens de perenplakjes over het beslag.
- Meng alle ingrediënten voor de kruimeltopping in een kom en kneed ze met de hand tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over de springvorm.
- Verwarm de airfryer voor op 160 graden en bak de cake in 40 tot 45 minuten af. Om te testen of de cake gaar is, kun je er een satéprikker in steken. Als de prikker er schoon uitkomt, is de cake klaar.
Tip: heb je geen springvorm die in de airfryer past? Je kunt de cake ook gewoon in de oven afbakken. Zet de oven dan op 175 graden en bak de cake in 50 tot 55 minuten af.
Culinair
- Uit Paulines Keuken
- Adobe Stock