Benodigdheden:
- 4 (rode) appels
- 30 gram rozijnen
- 50 gram havermout
- 1 theelepel kaneel
- 25 gram basterdsuiker
- 25 gram gemengde noten (zoals hazelnoten en walnoten)
- boter om mee in te vetten
- slagroom (optioneel)
- bolletjes vanille-ijs of slagroomijs (optioneel)
- ovenschaal
- appelboor
Zo maak je de gevulde appeltjes:
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
- Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels.
- Vet de ovenschaal in met een beetje boter en zet de appeltjes in de schaal.
- Meng de havermout, rozijnen, noten, suiker en kaneel in een kom en vul vervolgens de appels met dit mengsel.
- Bak de appels gaar in ongeveer 40-45 minuten in de oven. Ze zijn 'klaar' als de appelschillen mooi gebarsten zijn.
- Laat de appeltjes even afkoelen en serveer ze warm met eventueel een lekkere dot slagroom en/of een bolletje ijs erbij. Geniet ervan!
Culinair
- Adobe Stock