Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Simpel maar ongelooflijk lekker: oma's gevulde appeltjes uit de oven

Niets lekkerder dan de geur van warme appeltjes en kaneel! Vandaag gaan we aan de slag met een echte herfstklassieker: gevulde appeltjes uit de oven volgens oma's recept. Deze zijn snel en gemakkelijk te maken, maar o zó lekker. 

Gevulde appeltjes

Benodigdheden:

  • 4 (rode) appels
  • 30 gram rozijnen
  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 25 gram basterdsuiker
  • 25 gram gemengde noten (zoals hazelnoten en walnoten)
  • boter om mee in te vetten
  • slagroom (optioneel)
  • bolletjes vanille-ijs of slagroomijs (optioneel)
  • ovenschaal
  • appelboor

Zo maak je de gevulde appeltjes:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  2. Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels.
  3. Vet de ovenschaal in met een beetje boter en zet de appeltjes in de schaal.
  4. Meng de havermout, rozijnen, noten, suiker en kaneel in een kom en vul vervolgens de appels met dit mengsel.
  5. Bak de appels gaar in ongeveer 40-45 minuten in de oven. Ze zijn 'klaar' als de appelschillen mooi gebarsten zijn.
  6. Laat de appeltjes even afkoelen en serveer ze warm met eventueel een lekkere dot slagroom en/of een bolletje ijs erbij. Geniet ervan!
Culinair
  • Adobe Stock