Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De lekkerste recepten met asperges op een rij

Van lentequiche tot restaurantwaardige aspergesoep.

Asperges recepten

Het "witte goud": wij kunnen er op de redactie geen genoeg van krijgen. We kunnen gelukkig nog eventjes van het aspergeseizoen genieten. Daarom zetten we vandaag de lekkerste Noorderland-recepten met asperges voor je op de rij. Aan de slag!

Witte asperges in een krokant jasje

Perfect voor het voorjaar, deze witte asperges in een krokant jasje. Friezin Corien Stellingwerf deelt op deze pagina haar recept voor deze lenteklassieker met een twist. Ideaal als borrelhapje of als voorgerecht.

Restaurantwaardige aspergesoep

Gooi hoge ogen met deze restaurantwaardige aspergesoep, net zoals een echte chef 'm zou maken. Heerlijk romig en vol van smaak en binnen een mum van tijd gemaakt: klik hier om naar het volledige recept te gaan.

Quiche met geitenkaas en asperges

Iets gemakkelijks, maar óók heel lekker? Met dit recept flans je zo deze quiche met geitenkaas en groene asperges in elkaar. Gemakkelijk, snel en heel smakelijk.

Aspergebroodjes

TV-bakker Robèrt van Beckhoven deelde bij MAX Vandaag een heerlijk recept voor aspergebroodjes met bechamelsaus. Je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig én het is gemakkelijk te maken: het recept vind je hier.

Zalm met asperges en knoflookboter

Een klassieker die het altijd goed doet: op deze pagina delen we het recept voor een heerlijke zalm uit de oven met asperges en knoflookboter. Een beetje peterselie en citroensap erbij en klaar is kees. Een echte lentetopper!

Culinair
  • Adobe Stock, Corien Stellingwerf - Coriens Iten