Lifestylemagazine over Noord-Nederland

9 en 10 oktober: Pompoenen plukken in Oostwold

De pompoenen in de Oldambtster klei liggen klaar om geoogst te worden.

uchiki kuri

Trek je laarzen aan en maak je op voor een pompoenenoogstfeest in de Oldambtster klei. Op 9 en 10 oktober kun je zelf pompoenen plukken bij de Nieuwlandse Akker. Plezier voor jong en oud gegarandeerd!

Bij de Nieuwlandse Akker in Oostwold (Oldambt) worden dit jaar voor de tweede keer op biologische wijze pompoenen geteeld. Dit jaar zijn er drie soorten: twee daarvan zijn eetbaar en er is een traditionele Halloween-pompoen, die erg geschikt is om uit te hollen en als tuindecoratie. De twee eetbare soorten zijn beide vol van smaak. De Uchiki Kuri is erg geschikt voor in een soep of om mee te bakken. De Leckør-pompoen heeft een prachtige lichtgroene schil, maar oranje vruchtvlees en kan goed worden verwerkt in verschillende gerechten.

Bij aankomst op het plukveld krijg je een korte uitleg over hoe je het beste pompoenen plukt. Het is verstandig om zelf een snoeischaar en een stevige (grote) tas mee te nemen. Ben je van plan om heel veel pompoenen te plukken? Geen enkel probleem, er staan enkele kruiwagens op het veld waar je gebruik van kunt maken om de pompoenen naar de auto te brengen.

Ben je uitgeplukt? Bezoek dan nog de Farmers Market op het erf! Hier vind je lokale producten zoals kaas, zuivel, groente bij diverse standhouders. Voor heerlijke lekkernijen, zoals zelfgemaakte bonbons en eigengemaakte jam ben je hier ook aan het juiste adres. Daarnaast staan er ook standhouders met leuke snuisterijen, bijvoorbeeld vogeltaarten, vogelhuisjes, sieraden, kaarsen e.d. en kunt u Ook kunt u genieten van een heerlijke kop koffie/cappuccino/thee met iets lekkers erbij of lekkere kop pompoensoep. Terwijl u rustig over de Farmers Market wandelt, kunnen de kinderen tegen een kleine vergoeding lekker knutselen. Er zijn verschillende leuke kinderactiviteiten, zoals het uithollen van een pompoen, pimp je pompoen, maak je eigen insectenhotel en spelletjes op het veld. Genoeg vertier voor een gezellig dagje uit met het hele gezin.

Praktische informatie

Adres: Huningaweg 19 te Oostwold (Oldambt)

De boerderij is zowel met de auto, met de fiets als wandelend te bezoeken. De auto en de fiets kun je gratis parkeren op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen. Loop daarna via de looplijnen richting het plukveld en/of de Farmers Market.

Uittips
  • Nieuwlandse Akker
  • Freila/iStock