Lifestylemagazine over Noord-Nederland

29 september: Pompoensoep-route

Verzamel zelf de lekkerste ingrediënten voor de smakelijkste pompoensoep bij de boer.

Tekst: Promotie Waddenland | Foto: iStock

Op zaterdag 29 september van 13.00 tot 17.00 uur wordt er weer een overheerlijke Pompoensoep-route georganiseerd in de regio Waddenland. Deze route van ongeveer 25 km wordt georganiseerd in het kader van het project Waddenland Boerenland. Tijdens de middag kun je zelf je ingrediënten voor een pan pompoensoep verzamelen. De ingrediënten koop je bij verschillende boeren en ondernemers in de regio Waddenland, aan de hand van een vooraf uitgestippelde route. Om alvast te kunnen proeven van al het lekkers dat in de kofferbak of in het kratje voorop de fiets verzameld is, verzorgt Genietlokaal op het laatste adres een proeverij.

De start van de route is bij Zuivelboerderij WaddenMAX in Hornhuizen. Hier koop je échte room als onmisbaar ingrediënt voor een heerlijke romige soep. De tweede stop is bij boer Eddy van Wijk bij Leens. Rechtstreeks van de akker koop je hier de lekkerste pompoenen. Voor bij de soep is er heerlijk vers speltbrood van Bakker Peters in Leens, dit is de derde stop op de route. De Soep Route eindigt bij boer en cateraar Twan van ’t Klooster in Houwerzijl waar verse bouillon verkrijgbaar is. Hij verzorgt in de schuur tevens een proeverij van huisgemaakte pompoensoep. Je kunt ook alvast een emmertje soep bij hem kopen. Deelnemers aan de route ontvangen uiteraard een recept om de soep eenvoudig thuis te bereiden. Tijdens het bezoek aan de deelnemende boerderijen en bedrijven is de boer aanwezig om meer te vertellen over de werkzaamheden op het bedrijf en hoe de producten verbouwd en/of gemaakt worden. 

Meer informatie en deelname

Kijk voor meer informatie over de route en de deelnemende boeren kijk op: https://waddenland.groningen.nl/boerenland/kalender-open-boerderij-dagen/soep-route. Deelname aan de route is gratis. Deelnemers betalen ter plaatse voor de ingekochte ingrediënten. Aanmelden voor de route kan via de website, maar is niet verplicht. Per mail ontvang je dan alle informatie over de route.