Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3 november: Pompoendiner in Finsterwolde

Op zaterdag 3 november maken 50 tafelgasten in Finsterwolde kennis met de culinaire veelzijdigheid van de pompoen.

Tekst: Let's Gro | Foto: Bouwe Ruiter

Op zaterdag 3 november maken 50 tafelgasten in Finsterwolde kennis met de culinaire veelzijdigheid van de pompoen. Dan organiseren de boeren Harm Evert Waalkens, Bert Gosselaar en Gert Noordhoff op een steenworpafstand van het veld waar zijn hun biologische pompoenen hebben geteeld, een 4 gangen-pompoendiner. Van voor- tot nagerecht: de pompoen staat centraal! 

De telers willen hiermee de veelzijdigheid van de pompoen laten beleven en aandacht vestigen op een landschap in beweging. Chef kok is de van oorsprong Surinaamse Nadia Saro. Zij heeft een veelzijdig en verrassend menu bedacht met de pompoen in het middelpunt. Verder hebben diverse ambachtelijke producenten uit de provincie Groningen zich laten inspireren door de mogelijkheden en de smaak van de pompoen. Zo worden er Pompoenbonbons geserveerd die ontwikkeld zijn door Daniele Vergonet van Dhana’s Chocolade, proeven de gasten Pompoenbrood van Bakker Wiebrand van de Graanrepubliek uit Bad Nieuweschans en blussen de gasten hun smaakpapillen met Pompoencider van Zummercider. 

Het pompoendiner wordt gehouden in de stal van biologische melkveehouderij Reinaheerd in Finsterwolde. Het pompoendiner maakt onderdeel uit van festival Let’s Gro, een festival over de toekomst van Groningen. Ga voor meer informatie naar www.letsgro.nl/event/pompoendiner.