Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Ouderwets gezellig met Janny en André: nieuw seizoen Denkend aan Holland van start

Alle trossen los voor een nieuw seizoen van het tv-programma Denkend aan Holland! Deze zomer trotseren presentatrice Janny van der Heijden, komiek André van Duin en hond Nhaan – de geliefde teckel van Janny – de Nederlandse wateren. Het bekende gezelschap gaat met de boot op ontdekkingstocht en doet ook Noord-Nederland aan.

Denkend aan Holland

Groningse trots

Zo bezoekt het drietal in de eerste aflevering van Denkend aan Holland Vesting Oudeschans en Westerwolde in Oost-Groningen. Tijdens hun reis proeven ze ook de snack waar Groningen zo bekend om staat: de eierbal. Wat vinden Janny en André van deze befaamde, vette hap?

Na deze traktatieronde kiesten ze weer het ruime sop en arriveren ze – na een mooie dag op het water – in het Middeleeuwse Bourtange. Ook varen Janny, André en teckel Nhaan richting Ter Apel, waar ze een andere kant van het veelbesproken dorp ontdekken.

André van Duin en Janny van der Heijden. Foto: Viviënne de Rop/MAX

Varen op de Waddenzee

Daarnaast bezoeken Janny en André onze (Noord-)Nederlands' trots: het Waddengebied, waar ze het grootste Waddeneiland van Nederland – Texel – en het kleinste bewoonde eiland – Vlieland – ontdekken. Op beide eilanden maken ze kennis met de natuur, de inwoners en het lokale eten. Zo varen ze met een kokkelboot mee en gaan ze langs bij een bierbrouwerij. Onder het genot van een welverdiend biertje blikken ze terug op hun waddenavontuur.

Kortom, het belooft een heerlijk nieuw seizoen vol typisch Hollandse avonturen te worden. Alvast een voorproefje? Je bekijkt hier de eerste beelden:

Denkend aan Holland is zondag 25 augustus, 1 september en 8 september om 20.25 uur te zien bij Omroep MAX op NPO 1.

Cultuur
  • MAX
  • Viviënne de Rop/MAX