Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuwsprogramma RTV Drenthe wordt vanaf 1 januari ondertiteld

Met behulp van een subsidie van de provincie wordt het nieuws van Drenthe Nu voor een grotere groep toegankelijk gemaakt.

RTV Drenthe

Goed nieuws voor Drenten die doof of slechthorend zijn: RTV Drenthe gaat vanaf 1 januari het nieuwsprogramma Drenthe Nu ondertitelen.

Het nieuwsprogramma Drenthe Nu wordt dagelijks uitgezonden op TV Drenthe. Een eenmalige subsidie van de provincie maakt het mogelijk dit programma te ondertitelen met ingang van 2022.

De Adviesraad Toegankelijk Drenthe heeft zich hard gemaakt voor de ondertiteling, omdat het tv-nieuws voor mensen die slechthorend of doof zijn op dit moment slecht te volgen is.

"Ik vind het geweldig dat dit gebeurt", reageert secretaris Ineke Dilling van de Adviesraad Toegankelijk Drenthe. "Ongeveer 10 procent van de bevolking heeft in meer of mindere mate gehoorproblemen. Ondertiteling van programma's is voor hen essentieel om te kunnen begrijpen waar het op televisie over gaat. Naast doven en slechthorenden blijken ook inwoners van allochtone afkomst in groten getale de ondertiteling te gebruiken. Dus het aantal mensen dat van ondertiteling afhankelijk is, is nóg groter."

Uitzendingen om 18.00 uur

De omroep begint op 1 januari met het dagelijks ondertitelen van de nieuwsuitzendingen vanaf 18.00 uur. Met het bedrag van 50.000 euro kan de omroep tot de Statenverkiezingen in 2023 het televisieprogramma ondertitelen.

"We zijn heel blij met deze subsidie, want we willen zo veel mogelijk Drenten bereiken en daar gaat deze subsidie aan bijdragen", reageert RTV Drenthe-directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk. "Met deze mogelijkheid kunnen we deze groep optimaal bedienen en daarmee geven we nog beter invulling aan onze publieke taak."

Cultuur
  • RTV Drenthe
  • RTV Drenthe