Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuwe route in Groningen biedt een frisse blik op kunst

Ontdek de podwalk in het Stadspark.

Kunst

Deze zomer is er voor liefhebbers van natuur en cultuur een nieuwe ervaring in het Stadspark van Groningen. Kunstpunt Groningen introduceert hier namelijk een zogeheten podwalk langs kunst. Voor deze wandeling volg je een route door het oudste deel van het Stadspark en kun je bij elk kunstwerk dat je tegenkomt een audiofragment beluisteren.

Podwalk

Een podwalk is een gps-gestuurde audiotour. Tijdens de tour leidt Google Maps je langs verschillende locaties in het Stadspark, allemaal met een bijbehorend audiofragment dat meer vertelt over het kunstwerk op die plek. Tijdens de wandeling leer je de kunstwerken op een verfrissende manier te bekijken onder begeleiding van de stem van beeldend kunstenaar en docent Albert Westerhoff.

Kunstpunt-directeur Lieselot Van Damme: ‘De podwalk combineert het nuttige met het aangename. Meesterverteller Albert Westerhoff voert luisteraars in circa 40 minuten langs de kunstwerken in het park. Wat is de achtergrond van de kunstwerken, wie maakte ze en wat hebben ze te vertellen?’

Maand van de Kunst op Straat

De podwalk leidt de bezoeker langs de kunstwerken in het oudste deel van het Stadspark, rondom de grote vijver. De wandeling is samengesteld in het kader van de Maand van de Kunst op Straat, een initiatief van Kunstpunt om kunstwerken in de publieke ruimte van de gemeente zichtbaarder te maken.

Startpunt en route

Op de website van Kunstpunt is de podwalk gratis beschikbaar. Hier vind je zowel de route als de bijbehorende audiofragmenten. De wandeling is 1,5 kilometer lang en start bij het Scholtenmonument aan de Concourslaan (afslag Paviljoenlaan).

Kunstpunt biedt nog bijna 30 andere kunstroutes aan voor de liefhebber. Ook deze vind je op de website van Kunstpunt.

Cultuur
  • Kunstpunt Groningen
  • Marinus Brinkgreve