Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Eropuit: bezoek de nieuwe keramiektentoonstelling in Leeuwarden

Kijk je ogen uit tijdens de jubileumtentoonstelling in Keramiekmuseum Princessehof.

Keramiektentoonstelling

Op 15 juni is er een nieuwe tentoonstelling van start gegaan in het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. De voorstelling Gouden Vrienden: 50 jaar vriendschap met Keramiekmuseum Princessehof toont de ontwikkeling van keramiek na de Tweede Wereldoorlog.

Vereniging van Vrienden

De Vereniging van Vrienden van Keramiekmuseum Princessehof verzamelt al sinds 1974 hedendaagse keramiek en geeft dit in bruikleen aan het museum. Na een halve eeuw van verzamelen kun je je voorstellen dat deze keramiekliefhebbers een grote collectie hebben opgebouwd. Een selectie van 25 werken uit deze verzameling wordt getoond in de jubileumtentoonstelling Gouden Vrienden: 50 jaar vriendschap met Keramiekmuseum Princessehof.

Naoorlogse keramiek

De collectie van de Vrienden van Keramiekmuseum Princessehof laat de ontwikkeling van keramiek na de Tweede Wereldoorlog zien. In deze periode waren er voor het eerst kleimengsels en glazuren te koop voor iedereen en kon er volop geëxperimenteerd worden met technieken en materialen. Zo maakte het traditionele gebruiksgoed meer en meer plaats voor vrijere vormen. Wie de keramiektentoonstelling bezoekt vindt innemende kleuren, interessante contouren en bijzondere structuren. Sommige kunstwerken komen van Nederlandse bodem, anderen van ver weg.

Op de website van het keramiekmuseum vind je meer informatie over de tentoonstelling en de Vereniging van Vrienden. Ook voor meer informatie over openingstijden en tickets kun je er terecht. Gouden Vrienden: 50 jaar vriendschap met Keramiekmuseum Princessehof is te zien vanaf 22 juni 2024 tot en met 5 januari 2025.

Uittips
  • Keramiekmuseum Princessehof
  • Keramiekmuseum Princessehof