Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zomerse wandeltip bij de Fraeylemaborg: het blotevoetenpad

Voel de natuur met je blote voeten tijdens deze wandeling.

Blotevoetenpad

Een bezoek aan de sprookjesachtige Fraeylemaborg is zeker de moeite waard, maar ook een wandeling in het Slochterbos achter de borg is heerlijk. In de zomermaanden juli en augustus wordt een wandeling in dit mooie gebied zelfs nog leuker, want dan opent hier het blotevoetenpad.

Voel de natuur

De naam zegt het al: op het blotevoetenpad kun je de grond voelen met je blote voeten. Trek je schoenen uit en kom dichter bij de natuur op een pad langs struiken, bomen en planten die je kunt voelen en ruiken. De route is daarnaast een leuke tip voor wie een dagje uit wil met (klein)kinderen, want er is veel te beleven: waterpret, klimmen, balanceren en wiebelen. Ook wandel je langs de follies van het bos – dit zijn verrassende gebouwtjes en kunstwerken – en soms dwars door de vijver.

Ervaring voor alle zintuigen

Naast de blotevoeten-belevenis zijn er op de wandeling veel houten installaties geplaatst voor muzikale en zintuigelijke ervaringen. Deze zijn van hout uit het park en gemaakt door Klaas Schipper en zijn medewerkers van Stichting De Olle Bongerd. Bezoekers voelen dus niet alleen met hun voeten, maar ook met hun vingers. Je zal ook dingen horen, ruiken en natuurlijk een heleboel zien.

Praktische informatie

Het blotevoetenpad is ongeveer 3,5 kilometer lang en deelname bedraagt €3,50. Je kunt hier meer informatie vinden over het pad en alvast tickets bestellen, of spontaan langskomen en bij de borg een kaartje kopen. Ook handig: na afloop is er een gelegenheid om je voeten te wassen. Dat scheelt weer vieze schoenen.

Routes
  • Fraeylemaborg
  • Stella Dekker, Wilco van der Laan, Fraeylemaborg