Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Paddenstoelenveiling Vlieland van start

Op dinsdag 1 juni om 12 uur worden de bekende paddenstoelen van Vlieland geveild.

Paddenstoelen

Fan van Vlieland? En bekend met de typische ANWB-paddenstoelen die je op het eiland de weg wijzen? Op dinsdag 1 juni om 12 uur worden de bekende paddenstoelen van Vlieland geveild. Er wordt een grote run verwacht op de paddenstoelen, die geliefd zijn bij velen die op een bepaalde manier met het eiland verbonden zijn. Nu dient zich het moment aan om een historisch souvenir in huis te halen.

De pilaren zijn bekend van vertrouwde plekken langs fietspaden, bosranden en duinopgangen. Het zullen bijzondere blikvangers zijn in menig achtertuin; als bijzettafels, plantenstaanders, symbolen voor voorbije zomervakanties. Vanaf 1 juni kan eenieder die warme herinneringen heeft aan de paddenstoelen een bod doen via de website van Waterroute Vlieland. Er zijn 18 unieke paddenstoelen beschikbaar.

Met de opbrengst wordt begin 2022 de Waterroute Vlieland gerealiseerd, een wandel-, hardloop- en fietsroute die de waterkringloop van het eiland op interactieve wijze in beeld brengt.

Bieden op de paddenstoelen gebeurt via www.waterroutevlieland.nl. De veiling start op 1 juni 12.00 en eindigt op 13 juni 2021 om klokslag 12.00.

Cultuur
  • Lab Vlieland
  • Wegwijspaddenstoel 11 - Marieke de Graaff